Vi går til Oslo (11): Malta

Sinds zaterdag 17 april kan je dagelijks op Eurovision Belgium lezen over alle kandidaten van het 55ste Eurovisie Songfestival, en dit nog tot 10 dagen voor de 1ste halve finale, 15 mei! Vandaag: Malta

Malta won nog nooit gewonnen, maar heeft toch 2 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen. Dit jaar doet Thea Garret het voor Malta.

Malta heeft een nieuw talent gevonden en dat is Thea. En nogmaals doet het succesvolle duo Jason Cassar en Sunny Aquilina mee voor tekst en muziek.

Thea heeft meegaan met het North West Choir in de UK als solist, dat ook in Valetta werd uitgevoerd. Onlangs zong ze nog met de beroemde Italiaanse zanger, Gigi D'Alessio op de openigsavond van zijn wereldtourneé in Rome en werd ze opnieuw uitgenodigd om te zingen in Milaan, waar Gigi Thea begeleid en liedjes zingt.

Jason Cassar en Sunny Aquilina staan bekend voor het vinden van nieuw talent en goede artiesten. Naast de invoering van Chiara naar de muzikale scène, hebben ze ook nauw samengewerkt met Kevin Borg, winnaar van de Zweedse Pop Idol in 2008.

Van onze jury kreeg ze in totaal een 26,5/40 in de 2de voorronde en belandde op een 6de plaats

Klik hier voor haar jurybeoordeling in 'De Jury 2010'
Klik hier voor de officiële videoclip

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.