Vi går til Oslo (12): Albanië

Sinds zaterdag 17 april kan je dagelijks op Eurovision Belgium lezen over alle kandidaten van het 55ste Eurovisie Songfestival, en dit nog tot 10 dagen voor de 1ste halve finale, 15 mei! Vandaag: Albanië

Albanië doet mee sinds 2004, het heeft in die 6 deelnames 4 keer de finale gehaald, het beste resultaat kwam al in 2004 (7de)

Albanië zendt dit jaar Juliana Pasha. Haar lied is geschreven door Ardit Gjebrea en Pirro Çako, zullen ze ook dit jaar de finale halen?

Juliana Pasha's carrieré begon bij het Albaneese (Onofficiël) Songfestival in 1999, en in 2000 werd ze bekroond met de Vace Zela prijs als beste jonge zanger, en bijna elk jaar heeft ze verschillende prijzen gewonnen. Nog een interessant feit, is dat ze op dit moment aan een cd werkt met christerlijke liederen. Haar nummer werd geschreven door Ardit Gjebrea en Pirro Çako. De eerste van hen is één van de bekendste zangers, geliefd bij het Albanisch publiek en in het buitenland. Hij is ook een zeer bekende componist, host-en tv-presentator. Pirro Çako is een Albanees artiest geboren in Tirana, tenor en sopraan, respectievelijk. Hij is bekend als componist en zanger.

Van onze jury kreeg ze in totaal een 30/40 in de 2de voorronde en belandde op een 2de gedeelde plaats, maar onze jury had een voorkeer voor België.

Klik hier voor haar jurybeoordeling in 'De Jury 2010'
Klik hier voor de officiële videoclip

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.