Vi går til Oslo (7): Servië

Sinds zaterdag 17 april kan je dagelijks op Eurovision Belgium lezen over alle kandidaten van het 55ste Eurovisie Songfestival, en dit nog tot 10 dagen voor de 1ste halve finale, 15 mei! Vandaag: Servië

Servië won zijn eerste Eurovisie Songfestival al met Marija Serivovic. In 2008 zat er ook een top-10 plaats in.

Twee populaire artiesten, een jongere, een oudere en allebei extreem getalenteerd. Dit zal Servië sturen dit jaar naar het Eurovisie Songfestival.

Milan Stanković zal 'Ovo Je Balkan' zingen. Milan Stanković verworf faam in een Zvezde Granda, een soort idool. Hij won dan wel niet, maar is al bekend sinds 2007 in Servië. Hij staat bekend om zijn excentrieke stijl en onderscheidend uiterlijk.

Zijn debuutalbum 'Solo' verkocht snel 50.000 exemplaren en bracht hem veel fans op. Hij laat niemand onverschillig. Sommige houden van hem, sommige houden van zijn roem... maar een ding is zeker: de media en fans zullen hem zeker volgen op weg naar Oslo.

Zijn nummer werd geschreven/gecomponeerd door Goran Bregović, net zoals de andere 2 liedjes in de nationale finale. U kent hem misschien nog van het Eurovisie Songfestival 2008 in Servië van de intervalact. Hij is ook een zeer bekend filmregisseur. Goran Bregović heeft al vele prijzen in ontvangst mogen nemen. Hij componeerde ook voor theater en zelfs heeft hij een opera geschreven (Karmen with a Happy Ending). Goran Bregović is ereburgen van Buenos Aires (Argentinië), Athene (Griekenland) en Tirana (Albanië), hij heeft ook een eredoctoraat gekregen van de Britse universiteit van Sheffield.

Van onze jury kreeg hij in totaal een 27,5/40 in de 1ste voorronde en belandde op een 3de plaats

Klik hier voor zijn jurybeoordeling in 'De Jury 2010'
Klik hier voor de officiële videoclip

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.