Destination Yerevan [11]: Erik Rapp, Zweden

Dagelijks stellen wij u een kandidaat voor, die zal performen op het Junior Eurovisie Songfestival 2011 op 3 december in 'Destination Yerevan'. Vandaag de enige Scandinaviër in het festival; Erik Rapp uit Zweden.

Erik (Magnus) Rapp is 15 jaar oud, geboren op 6 juli 1996 in Leksand, een stadje niet ver van de Zweedse hoofdstad. Toen Erik vijf jaar oud was, ging hij in het plaatselijke koor en een jaar later startte hij met de gewone school. Hij had toen een juf met een passie voor muziek. Ondertussen kan hij, naast het zingen ook nog spelen op de blokfluit, saxofoon en piano. Hij deed de afgelopen jaren mee aan verschillende wedstrijden, waaronder aan het ook in België gekende ‘My Camp Rock!’ (Disney Channel)

Al voor dat het Junior Eurovisie Songfestival van 2010 was afgelopen, ging het gerucht dat Zweden de editie van 2011 wou organiseren. Nadien leek dit gerucht waar, maar toch lukte het niet op de rechten binnen te krijgen. Deelnemen doen ze wel dit jaar, met Erik Rapp dus. Hij werd gekozen uit drie andere kandidaten in een interne finale. Met ‘Faller’ zal hij als elfde het Armeense podium opmoeten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.