Eurovisie Songfestival 2013 in Malmö Arena.

Niet de grote Friends Arena in Stockholm, maar de veel kleinere Malmö Arena in de gelijknamige stad zal het Eurovisie Songfestval 2013 mogen huisvesten. Dat maakte de Zweedse openbare omroep SVT vandaag bekend. In deze arena kunnen 15.000 mensen binnen, maar omdat het podium veel plek in beslag neemt, zal dat aantal met enkele duizend plaatsen dalen. In 1992 mocht Malmö al eens het Songfestival verwelkomen in het veel kleinere Malmö Isstadion. Nu komt het Eurovisie Songfestival dus uit een andere zaal, die nog maar open is sinds november 2008. 

Martin Österdahl, uitvoerend producent van het Songfestival in 2013 geeft uitleg: 'Het was een moeilijke keuze. We hebben voor Malmö gekozen omdat we goede ervaringen hebben met Melodifestivalen en de gaststad zelf heeft een goede infrastructuur.' Malmö is de derde grootste stad van het land en heeft een bevolkingscijfer van ruim 660.000 inwoners. Het Deense Kopenhagen heeft al aangegeven om een samenwerking aan te gaan met Malmö, omdat beide steden verbonden zijn via de Øresundbrug.

Sinds 2009 was er ook elk jaar één voorronde van Melodifestivalen in deze arena. De winnaars van het festival in 2009 en 2010 stonden telkens in de Malmö Arena. Naast deze wedstrijd mocht de arena al wereldsterren als Britney Spears, Bob Dylan en Cliff Richard verwelkomen en binnenkort komen Muse en Lionel Richie optreden. Het is sinds de opening ook de thuisbasis van de Malmö Redhawks, een ijshockeyclub.

Overigens is er nog iets bevestigd en dat zijn de data van het komende Eurovisie Songfestival. De voorlopige data zal worden behouden en daarmee is de eerste halve finale op dinsdag 14 mei 2013, de tweede halve finale op donderdag 16 mei 2013 en de grote finale op zaterdag 18 mei 2013. Er is geen tijdsverschil tussen Brussel en Malmö en de shows zullen opnieuw van start gaan om 21:00. 

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.