Straks presentatie Montenegro.

Vanavond stelt Montenegro zijn inzending voor Malmö aan het grote publiek voor dat te horen zal zijn tijdens het 58e Eurovisie Songfestival. Het nummer heet "Igranka" en zal worden gebracht door het duo Who See, bestaande uit Dejan Dedović en Mario Đorđević. Zij zullen in Malmö eveneens bijgestaan worden door Nina Žižić. De omroep liet alvast weten dat het nummer sterk beïnvloed is door dubstep. In het voorstellingsprogramma kijkt men naar de geschiedenis van de drie personen, om uiteindelijk te eindigen met de première van de videoclip van "Igranka".

Het programma start om 20:05 onze tijd en is te volgen via Eurovision.tv, RTCG 1 en RTCG Sat. Montenegro komt uit in de eerste halve finale van dinsdag 14 mei. In die halve finale zitten ook wij en Nederland.

Vorig jaar keerde Montenegro terug na twee edities van afwezigheid. De omroep koos intern voor Rambo Amadeus met het nummer "Euro Neuro", wat de financiële crisis moest aankaarten. Net zoals de voorbije twee deelnames, in 2008 en 2009 kreeg Montenegro de eer (of de ondankbare taak) om de eerste halve finale te openen. Opnieuw haalde ze de finale niet en eindigde Amadeus vijftiende met twintig punten: twaalf van Albanië en acht van San Marino.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.