Vanavond laatste nationale finale voor Malmö vanuit Moldavië.

Vanavond kiest Moldavië zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival 2013 tijdens de finale van O Melodie Pentru Europa. Er doen veertien kandidaten mee aan de nationale finale: zeven van de eerste halve finale en zeven van de tweede halve finale. De finale in Moldavië is tevens ook de laatste nationale finale van het Songfestivalseizoen van 2013. Na vanavond kennen we ook alle kandidaten voor het Eurovisie Songfestival in Malmö. De winnaar in Moldavië vanavond zal worden bepaald door een vakjury en door televoting. Ze hebben beiden vijftig procent van de einduitslag in handen.

Finale O Melodie Pentru Europa 2013
01. Cristina V. & Glam Girls - Celebrate
02. Boris Covali - Runaways
03. Cristina Croitoru & Karizma - Never Fall Again
04. Svetlana Bogdanova - Conquer My Heart
05. Nicoleta Gavriliţă - Freaky Thong
06. Aurel Chirtoacă - Iartă-mă
07. Irina Kitoroagă - L.O.V.E. Love
08. Anna Gulko - Somebody Else
09. Vitalie Negruţă - You'll Be Mine
10. Cristina Scarlat - I Pray
11. Doiniţa Gherman - Planeta e un rai
12. Tatiana Heghea - A Brighter Day
13. Felicia Dunaf - Codename Felice
14. Aliona Moon - A Million

Om 19:00 onze tijd start de finale in Moldavië. Die is live te volgen via Moldova 1 en eveneens via eurovision.tv. Nog voor 21:45 kennen we de winnaar in Moldavië. De presentatie vanavond zal worden gedaan door Catalin Josan en Evelina Vîrlan. Moldavië komt uit in de eerste halve finale van dinsdag 14 mei, samen met België.

Vorig jaar won Pasha Parfeny met een comfortabele voorsprong de nationale finale in Moldavië met het nummer "Lăutar". Parfeny ging dus door Moldavië naar het verre Bakoe om de kleuren van zijn land te vertegenwoordigen en deed dat succesvol in de halve finales met een vijfde plaats. Tijdens de finale sloot Moldavië af en eindigde ze net uit de top tien op een elfde plaats met 81 punten. Roemenië was het enigste land dat Moldavië de twaalf punten gaf. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.