Destination Malmö [15]: Roberto Bellarosa, België

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is België, winnaar in 1986.

Roberto Bellarosa is geboren in 1995 in het Luikse Hoei en is daarmee de jongste kandidaat dit jaar op het Eurovisie Songfestival. Op 3 januari 2012 zit hij in de derde uitzending van de Blind Auditions van The Voice Belgique. De vier juryleden zijn onder de indruk en drukken alle vier af. Tijdens het gehele parcours was er nooit gevaar voor eliminatie en uiteindelijk won hij ook de finale met 57 %. In september komt zijn eerste album "Ma voie" uit met "Je Crois" als eerste single.

Op 16 november komt vanuit het niets het bericht dat Roberto Bellarosa ons land mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2013. Hij zong exact één maand later, op 16 december tijdens een radiofinale in de ochtend drie nummers. "Love Kills" kwam daar als winnaar uit, maar de reacties waren niet lovend. Vooral de zang moest het ongelden. Bellarosa had een verkoudheid die dag. Midden maart kwam de vernieuwde versie naar buiten. Die is aan de hand van Iain James en Jukka Immonen.België doet al sinds de start mee aan het festival. De VRT en RTBF zijn beide beurt om beurt verantwoordelijk. Eén keer konden we winnen met Sandra Kim in 1986. Sinds de invoering van de halve finale stonden we enkel in de finale van 2004 en 2010. In 2010 wist België wel een zesde plaats in de finale te behalen dankzij Tom Dice. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.