Destination Malmö [16]: Moje 3, Servië

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Servië, winnaar in 2007.

Moje 3 is een driekoppige groep, bestaande uit Mirna Radulović, Nevena Božović en Sara Jovanović. Ze waren alle drie deelnemers aan het tweede seizoen van Prvi Glas Srbije en alle drie stonden ze in de finale van de wedstrijd. Mirna won, Nevena werd tweede en Sara derde. Nevena heeft al ooit eens deelgenomen aan het Songfestival, maar dan aan de jongereneditie in Rotterdam, zes jaar geleden. Het is de eerste keer dat een Juniorkandidaat ook als artiest naar het grote festival gaat.

Nevena Božović eindigde trouwens in Rotterdam derde. Kort na de finale van Prvi Glas Srbije besloten de dames om zich in te schrijven voor Beosong. Ze werden gekozen voor de halve finale begin maart. Die halve finale wonnen ze met bijna 11.000 stemmen van het publiek en één dag later kregen ze bijna 26.000 stemmen van de goede 60.000. Saša Milošević Mare en Marina Tucaković schreven hun nummer voor Malmö: "Ljubav Je Svuda".Dat nummer sluit over een goede twee maanden de eerste halve finale af. Servië neemt sinds zijn onafhankelijk in 2006 deel aan het Songfestival sinds Helsinki in 2007. Daar deden ze al meteen het onverbeterlijke: winnen. Marija Šerifović bracht de overwinning en het Songfestival van 2008 naar Belgrado. Verder konden ze op uitzondering van 2009 altijd de finale halen en eindigde ze vorig jaar derde.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.