Destination Malmö [25]: Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis, Griekenland

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Griekenland, winnaar in 2005.

Koza Mostra is een groep die sinds 2011 bestaat. Ilias Kozas is de leadzanger, Christos Kalaitzopoulos speelt accordeon, Vassilis Nalbantis bespeelt trompet, Alex Archontis zit aan het drumstel en Stelios Siomos speelt gitaar. Ze hebben één album uitgebracht en dat heet "Keep Up The Rhythm". Agathonas Iakovidis zit sinds 1971 in het vak en weigert om de populaire muziek van nu te spelen en blijft trouw aan folmuziek. Echter kreeg hij pas dit jaar nationale bekendheid door de nationale finale.

De Griekse openbare omroep kon geen nationale finale betalen wegens de heersende financiële crisis in het land, dus mocht de commerciële zender MAD de finale organiseren op de openbare omroep met vele verwijzingen naar de zender. Er deden vier kandidaten mee en Koza Mostra en Iakovidis wonnen die finale met "Alcohol Is Free". Ilias Kozas maakte de muziek en de tekst. Stathis Pachidis schreef ook mee aan die tekst.Sinds 1974 doet Griekenland mee aan het Eurovisie Songfestival. In 2005 kon Helena Paparizou de eerste overwinning verzilveren voor het land en kwam het festival in 2006 naar Athene. Sinds de invoering van de halve finales in 2004 stond Griekenland in elke finale en tot vorig jaar stonden ze ook altijd in de top tien, al kwam daar met de zeventiende plaats van Eleftheria Eleftheriou vorig jaar wel verandering in.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.