Destination Malmö [27]: Dorians, Armenië

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Armenië, vierde in 2008.

De Armeense rockgroep Dorians is een rockgroep die bestaat sinds 2008. Gor Suyjan (zanger), Gagik Khodavirdi (gitaar), Edgar Sahakyan (gitaar), Arman Pahlevanyan (keyboard) en Arman Jalayan (drum) zijn de vijf groepsleden van de band. Hun eerste studioalbum "Fly" kwam uit in 2011.  Dat album is overigens volledig opgenomen in Brussel. Ook zijn er al enkele singles in zowel het Armeens als Engels uitgebracht. Vorig jaar gaven ze ook nog samen een concert met rocklegende Glenn Hughes.

In 2009 deden de Dorians mee aan de nationale finale, waar ze op een derde plaats eindigde. Dit jaar werd leadzanger Gor Suyjan gevraagd om Armenië te vertegenwoordigen in Malmö. Oorspronkelijk zou hij ook solo naar Zweden zijn afgereist. Tijdens de finale met drie nummers werd "Lonely Planet" gekozen en daar mochten de overige Dorians ook op meespelen. Het nummer is geschreven door Vardan Zadoyan en gecomponeerd door de gitarist van Black Sabbath, Tony Iommi.Armenië nam voor het eerst deel in 2006 en miste de afgelopen twee jaar de finale. In 2011 kwam dat wegens de tegenvallende resultaten in de halve finale en vorig jaar bleven ze geheel weg omdat zij vonden dat Azerbeidzjan hun veiligheid niet kon garanderen. Hun beste resultaat was er met "Qele, Qele" in 2008cc. Toen eindigde Armenië op een vierde plek in de finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.