Destination Malmö [32]: Takasa, Zwitserland

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Zwitserland, winnaar in 1956 en 1988.

Takasa (The artists known as Salvation Army) zijn zes muzikanten van het Zwitserse Leger Des Heils. Oorspronkelijk gingen zij als Heilsarmee naar Malmö, maar dat mocht niet van de EBU omdat zij politieke namen verbieden. De groep bestaat uit Christoph Jakob en Sarah Breiter als vocalisten van de groep, terwijl Katherina Hauri, Michel Sterckx, Jonas Gygax en Emil Ramsauer als muzikanten en backing meegaan. Die laatste heeft de opmerkelijke leeftijd van 95 jaar.

Ze deden als Heilsarmee mee aan de internetselectie van de Zwitserse omroep SF. Ze kwamen als één van de vier winnaars van die selectie naar buiten en mochten zo deelnemen aan de finale met "You And Me". Die finale wonnen ze met 37,54 % van de stemmen van het Zwitsers publiek, ruim het dubbele meer dan de nummer twee. "You And Me" is geschreven door Georg Schlunegger, Roman Camenzind en Fred Herrmann.Zwitserland mocht het allereerste Eurovisie Songfestival in 1956 organiseren en kon dat ook meteen winnen met "Refrain" van Lys Assia. De wereldberoemde Céline Dion won ook het festival voor Zwitserland in 1988. Sinds de invoering van de halve finales kon het enkel de finale bereiken in 2005, 2006 en 2011. In 2005 haalde ze hun beste resultaat in de tien jaar met een achtste plaats met de Estse groep Vanilla Ninja.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.