Destination Malmö [36]: Marco Mengoni, Italië

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Italië, winnaar in 1964 en 1990.

Op de eerste Kerstdag van 1988 komt in Ronciglione Marco Mengoni op de wereld. In 2009 neemt hij deel aaan X Factor op RAI Due. Hij wint de finale en krijgt een platencontract als hoofdprijs. Een jaar later neemt hij deel aan het prestigieuze San Remo Festival. Daar haalt hij de derde plaats met het nummer "Credimi ancora". Dat jaar wint hij ook de MTV Europe Music Award voor Beste Europese Act. Ondertussen verkocht hij ruim een kwart miljoen cd's in Italië.

In februari doet hij opnieuw mee aan het San Remo Festival met twee nummers: "L'Essenziale" kan uiteindelijk doorstoten naar de finale. Vlak voor de bekendmaking van de winnaar maakte het presentatieduo bekend dat Marco Mengoni voor Italië naar Malmö mag. Enkele minuten later won hij ook het San Remo Festival. "L'Essenziale" is geschreven door Francesco De Benedittis, Roberto Casalino en Marco Mengoni.Italië kon twee het Eurovisie Songfestival winnen, meer bepaald in 1963 en 1990. Echter kwam het beroemdste nummer uit Italië op het Songfestival uit 1958: "Nel blu, dipinto di blu" of in de volksmond ook gekend als "Volare". Sinds 2011 doet Italië weer mee na een afwezigheid van bijna vijftien jaar. Italië mag als land van de grote vijf al meteen aantreden in de finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.