Malmö Extra: Maandag 6 mei 2013

Vandaag draaide de dag vooral rond de repetities in de Malmö Arena, maar er was ook heel wat klein (en ook groot) nieuws dat toch even de aandacht verdient. Dat bundelen wij samen voor jou, elke dag tot en met zondag 19 mei in Malmö Extra. Heeft u voor ons nog een interessant weetje of een leuke link? Laat het ons weten via FacebookTwitter of info@eurovisionbelgium.be. Dit was het andere  nieuws op maandag 6 mei, de eerste dag in Malmö.

Het enigste Belgische Songfestival morgen op TV... De afgelopen week kon je via de website van Canvas stemmen op vier uitzendingen voor het programma MemoTv. Eén van die vier uitzendingen was de integrale uitzending van de finale van het Songfestival 1987 in Brussel. Die haalde uiteindelijk vandaag de meeste stemmen en dus zal je morgenavond om 23:10 kunnen kijken naar de finale van 1987 op Canvas. Die uitzending duurt tot ruim na tweeën. 

AVROTROS vanaf 2014 verantwoordelijk voor ESF... Vanaf volgend jaar staat de TROS niet meer alleen in voor de deelname aan het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse omroep gaat binnen enkele jaren fuseren met de AVRO, maar vanaf volgend jaar doen ze al samen als AVROTROS het Songfestival. Normaal zou dat dit jaar al gebeuren, maar door het interne avontuur met Anouk heeft men de plannen met een jaartje uitgesteld.

Denemarken wint OGAE Poll van 2013 - België krijgt punten!... Het is dan toch gelukt. België heeft punten gekregen in de OGAE Poll. Zweden had vier punten over voor de Belgische inzending. De uiteindelijke winnaar is nu definitief bekend, want Zweden was het laatste land dat moest stemmen. Denemarken wint de poll met Emmelie de Forest's "Only Teardrops".

Noors previewprogramma: België wint halve finale!... Vanavond was er de tweede uitzending van Adresse Malmö op NRK. België werd hier ook besproken en wat blijft: Noorwegen is fan van Bellarosa en de zes panelleden zeggen zelfs dat Bellarosa de halve finale gaat winnen. Vijf van de zes gaven twaalf punten, waaronder Elisabeth Andreasson (Bobbysocks) en Didrik Solli-Tangen (2010). Eén iemand gaf ook een knappe acht. Jammer genoeg zit Noorwegen in de andere halve finale. Bekijk de uitzending hier... In het Zweedse previewprogramma zat Roberto ook bij de hogere, en de Zweden stemmen dan wel mee.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.