Malmö Live: "We hebben iemand met charisma en ervaring."

Petra Mede is dit jaar de presentatrice van het Eurovisie Songfestival 2013. Christer Björkman verduidelijkte waarom men voor haar heeft gekozen: "We wouden iemand charismatisch, met ervaring met televisie en we wisten de ochtend na onze overwinning dat we één iemand wouden en dat is Petra.". Ze maakte haar doorbraak in het programma 'Parlamentet' in 2007 en kon al eens proeven van het Eurovisie Songfestival in 2009, want toen kon ze zes weken lang de Zweedse voorronde presenteren. Mede pakte haar persconferentie aan met veel humor.

Naast Petra Mede waren ook Christer Björkman en Edward af Sillén aanwezig. Die laatste heeft de teksten voor de presentatrice geschreven: "We schreven ook de teksten in 2010 voor de editie in Noorwegen en dit jaar willen we verbeteren.". Ze gaan het met veel humor aanpaken en het is een hele uitdaging: "We moeten ervoor zorgen dat men onze humor werkt van Ierland tot Moldavië."

Er waren ook vragen van de journalisten. Een journalist vroeg wat ze anders ging doen dan het presentieteam van vorig jaar: "Ik ga proberen om zo natuurlijk mogelijk over te komen en niet te geforceerd en ik mag niet roepen in de grote arena, want de microfoon verstoord de balans." kon ze daar op antwoorden. Ze is heel tevreden over de organisatie, want Mede heeft ook nog een jong dochtertje en ze krijgt van de omroep meerdere hotelkamers ter beschikking. Daar is ze heel dankbaar voor: "En als ze groot is, gaat ze meedoen aan het Eurovisie Songfestival.

Wat gaat de presentatrice doen als ze niet in beeld is? "Dan kan ze bezinnen, kan ze langskomen om de artiesten een hart onder de riem te steken.". Mede weet al sinds september dat ze het Eurovisie Songfestival gaat presenteren, want sinds dan nam ze lessen in Engels, dat nagenoeg perfect is. Een journalist vroeg hoe haar Frans is en die gaf een antwoord in vloeiend Frans.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.