Top 10: Modeblunders

Juni, juli en augustus zijn traditioneel de maanden waar er weinig gebeurd. Ook voor de Songfestivalfans valt er niet veel nieuws te rapen. Een mooi alternatief bieden wij u alvast voor het derde jaar op rij met elke zaterdagochtend een uitgebreid lijstje en dit jaar doen we dit geen twee, maar drie maanden: veertien weken lang. Vandaag deel 13: Op het Eurovisie Songfestival wil het oog zeker ook wel wat, maar soms krijgt dat oog het hard te verduren.

Jasper van JasperGossip.com speelt vandaag voor 'fashion police' en volgt ook het Eurovisie Songfestival van op de voet. Jaarlijks ziet hij wel enkele inzendingen waar zijn maag van omkeert, en dan gaat het niet over het nummer, maar over de kledij. Hij zet vandaag de tien 'beste' slechtste creaties op een rij sinds 2004.

      

Op 10 staat Georgië 2011. Fluogroen met zwart: het idee voor de outfits bij Eldrine zat wel goed. Daarmee is ook alles gezegd. De jurk van de zangeres flatteerde haar helemaal niet en de groene motieven had ze ook beter thuis gelaten. De zanger van de groep ging all the way door een soort broekrok aan te trekken. De Barbara Dex Award voor lelijkste kledij was dan ook hun deel. Op 9 staat Oekraïne 2012. Ons Nicole Josy komt nog weg met een ‘car wash jurk’ als deze, maar Gaitana straffen we er genadeloos mee af. De bloemen op haar hoofd zou ik nog niet op mijn eigen graf willen zien liggen. De achtergronddansers gingen mee in het schreeuwerige van het nummer, want hun kledij baadde uit in één grote kakofonie. Op 8 staat Hongarije 2009. Adok Zoli nam ons dankzij zijn kleren mee naar een foute gay disco. Waar had hij in godsnaam dat harnas – of was het een topje? – gevonden. Nu zijn blauwe broeken in de mode, maar toen maakte de broek het geheel alleen nog maar erger. Hallo, Barbara Dex Award!

      

Op 7 staat Noorwegen 2005. Waar hebben ze ons nu doen belanden, in de Soundmixshow? Deze glitterpakjes hadden zo uit de kleerkast van KISS of ABBA kunnen komen. Wat het idee dat Wig Wam een foute en amateuristische covergroep was, alleen maar deed versterken. De kledij van de leadzanger was bovendien veel te klein. De foute zonnebrillen, haarbanden en kapiteinspetten waren er al helemaal over. Op 6 staat België 2008. Dat Ishtar in deze top tien belandde, is geen verrassing. De zangeres, wiens kleed tijdens de repetities was afgezakt, zag er uit als een half afgelikte toverbol. Om dan nog maar te zwijgen over de kleedjes van de twee vrouwelijke muzikanten. Die hoedjes, waarom? Ontsla die stylist! Een Belgische inzending om in alle opzichten snel te vergeten. Op 5 staat Wit-Rusland 2004. Ergens in een groot, donker bos in Wit-Rusland woont een boze toverheks. Haar naam? Aleksandra! De outfit van de zangeres doet deze inzending meteen in onze top vijf belanden. Op welke vuilnisbelt hebben ze dit bij elkaar gescharreld? Vooral het bovenstukje met de vlechten is aartslelijk. Voor de gelegenheid hadden ze Aleksandra nog eens tien jaar ouder gemaakt. De rest van de muzikanten konden de meubelen niet redden. Dit doet pijn aan de ogen.

      

Op 4 staat Andorra 2008. “Met glitter & glamour sla ik mijn casanova wel aan de haak”, moet Gisela destijds gedacht hebben. Jammer genoeg zag ze er uit als een ontplofte kerstbal. Door haar wilde haren leek het alsof ze met haar benen in een struisvogelnest was gevallen. Deze inzending bulkte van de goede bedoelingen, ook bij de outfit. Toch kan de Eurovision Fashion Police dit niet door de beugel zien. Geef dat hoedje trouwens maar aan Lady Gaga! Ook deze inzending ging uiteindelijk aan de haal met de Barbara Dex Award van dat jaar. Op 3 staat Albanië 2012. Sommigen zien hier iets kunstzinnigs in, in deze top tien maken we eerder de vergelijking met een vogelverschrikker waar geluid uit komt. Op de koop toe droeg Rona precies een bijenkorf op haar hoofd, waar een rat in woont met een erg lange staart. Als de camera haar rug in beeld brengt, begint het griezelig te worden. De Barbara Dex Award ging dan ook naar Albanië. Gelukkig kreeg deze dame meer dan eens hoge punten voor haar prachtige stem. Vocaal, 12 points! Vestimentair, -2 points! Op 2 staat Estland 2008. Mogen we hier misselijk van worden? Wat een lelijke kostuums, zeg! We moesten het stellen met een blauw, lichtgeel en zalmroos pak. Een pak dat nog veel te groot leek ook. De achtergrondzangeressen werden in hun bikini op het podium geduwd. In deze act is stijlgevoel erg ver te zoeken. De kapsels van de heren laten ook zien hoe je de bekende windmachines NIET moet gebruiken. De krijsende radio van Estland werd genadeloos afgestraft in de halve finale. In deze top tien krijgen de smakeloze heren het zilver toebedeeld.

Op 1 staat Servië 2013. Voor het goud moeten we niet te ver terug gaan. De Servische inzending was een flop van kop tot teen, letterlijk. Nu weten we meteen hoe het er qua kledij zou uitzien, moest België ooit K3 naar het Songfestival sturen. De kinderachtige pakjes pasten helemaal niet bij de volwassen meisjes en de verschillende kleuren, silhouetten en motiefjes hoorden niet bij elkaar. Hun toneeltje viel als een pudding in elkaar. De blonde zangeres werd nog in de lelijkste outfit, mét gele kousenbroek, gehesen. 


De zwartharige zangeres kreeg een buikje dankzij haar stukjes stof en de brunette leek ‘van achter de venster te komen’. De Barbara Dex Award mochten ze mee naar hun thuisland nemen en van ons krijgen ze er nog een gouden (foute) medaille bovenop.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.