Finale Eurosong 2014 met zes kandidaten én Europese jury op 16 maart.

Vanavond is in Café Corsari heel wat bekend gemaakt over Eurosong 2014. Het zal een 'soort van' talentenjacht worden, maar met het Eurovisie Songfestival voor ogen. Er worden vier experten bij Eurosong betrokken en twee namen zijn al bekend: Piet Goddaer (Ozark Henry) en Jef Martens (Basto/Lazy Jay). Zij zullen de kandidaten begeleiden en het ideale nummer zoeken voor iedere kandidaat uit de inschrijvingen van de componisten. Op 2 februari start de reeks met een uniek concept.

* Op 2 februari en 9 februari: Tijdens de castings worden acht rechstreekse tickets weggegeven voor de halve finales. De kandidaten brengen een lied uit 58 jaar Songfestivalgeschiedenis.
* Op 16 februari: Tijdens de eerste live-uitzending beleven we de callback. Acht kandidaten die niet rechtstreeks naar de halve finale konden, krijgen een twee kans. Vier van hen mogen alsnog door naar de finale.
* Op 23 februari, 2 maart en 9 maart: Met de halve finales gaan we ook echt van start met Eurosong en krijgen we de uiteindelijke nummers te horen. In elke halve finale doen vier kandidaten mee, waarvan er twee doorgaan naar de finale. De finalisten worden bepaald door de kijkers en de experten.
* Op 16 maart: Tijdens de finale mogen de kijkers en een Europese jury beslissen wie van de zes kandidaten ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

De inschrijvingen voor de kandidaten lopen op maandag 14 oktober af; één weel later dan gepland. Voor componisten is er nog wat langer tijd: nog tot en met maandag 28 oktober. Wie Eurosong 2014 zal presenteren, wat de namen van de overige twee experten zijn en de locatie worden later bekend gemaakt.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.