Finale Sanremo 2014 op zaterdag 22 februari 2014.

Italië zal ook in 2014 van de partij zijn op het Eurovisie Songfestival. Het is nog niet bevestigd of de RAI via het festival van Sanremo gaat kiezen, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dit wel gebeuren. De RAI publiceerde vandaag het regelement van de 64e editie en daaruit valt af te leiden dat de finale is op zaterdag 22 februari 2014. Het festival start op dinsdag 18 februari 2014 en duurt vijf dagen. Het systeem van de editie van afgelopen februari zal opnieuw gebruikt worden.

* Dinsdag 18 februari 2014: Tijdens de eerste avond zullen de eerste zeven kandidaten van de 'categoria campioni' of de hoofdcategorie twee nummers zingen, zoals altijd in het Italiaans. Televoting en vakjury bepalen met welk nummer de artiest zal doorgaan naar de volgende ronde.
* Woensdag 19 februari 2014: Op de tweede avond zullen de resterende zeven artiesten uit de 'categoria campioni' twee nummers zingen. Eén nummer gaat door naar de volgende ronde. Op deze avond zullen ook de eerste vier kandidaten van de 'nuove proposte', of de jongerencategorie' hun nummer brengen. Televoting en jurystemming bepalen welke twee naar de jongerenfinale mogen.
* Donderdag 20 februari 2014: Op de derde avond brengen alle veertien artiesten hun uitgekozen nummer. Televoters mogen die avond stemmen en die uitslag zal 25 procent bepalen tijdens de finale van zaterdag. Opnieuw mogen vier jongeren hun inzending zingen, twee daarvan gaan naar de jongerenfinale.
* Vrijdag 21 februari 2014: De vierde avond is de avond van de jongerenfinale. De televoters en een vakjury bepalend de winnaar. De winnaar mag optreden tijdens de druk bekeken finale. Verder is er ook de Sanremo Story, alle veertien kandidaten zingen een nummer uit de geschiedenis van het Sanremo festival.
* Zaterdag 22 februari 2014: De finale op de vijfde avond brengt uiteraard de apotheose. De veertien artiesten van de 'categoria campioni' zingen hun inzending. Opnieuw mogen de kijkers stemmen en die stemming telt opnieuw voor 25 procent. Die 25 procent, plus de 25 procent van de derde avond en de vijftig procent van de vakjury bepalen de winnaar. Als alles volgens plan gaat maakt men ook de Italiaanse kandidaat voor Kopenhagen dan bekend, ook al staat dit niet in het reglement. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.