Finale Duitsland met acht finalisten en twaalf songs.

De Duitse omroep ARD heeft meer details bekend gemaakt omtrent hun nationale selectie voor 2014. Er zullen acht kandidaten meedoen aan de finale op donderdag 13 maart. Zeven daarvan worden midden volgende maand naar buiten gebracht, maar op de achtste naam is het wachten tot 27 februari. Dan zal er op NDR Fernsehen een speciaal concert worden uitgezonden waar tien jonge artiesten een nummer zullen brengen dat men via een auditie op YouTube kon insturen.

Dat mag een origineel nummer of een cover zijn. Eén van de artiesten zal die avond een wildcard krijgen en mag zich als laatste finalist toevoegen aan de uitzending twee weken later. Tijdens de finale zullen de acht kandidaten hun nummer zingen. Dan gaan er vier finalisten door naar de tweede ronde, waar zij een tweede, nieuw nummer zullen zingen. Van de acht songs van de vier finalisten gaan er dan twee door naar de superfinale. Het kan dus zijn dat twee nummers van één en dezelfde kandidaat in de superfinale staan. 

De hele avond lang zal er televoting gebruikt worden en geen vakjury. De finale is op donderdag 13 maart 2014 vanaf 20:15 en komt vanuit de Lanxess Arena in Keulen. Dit jaar kon Cascada geen potten breken in Malmö.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.