Twaalf landen op Junior Eurovisie Songfestival 2013.

De EBU heeft bekend gemaakt dat er definitief twaalf landen meedoen aan de elfde editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Die elfde editie zal plaatsvinden over enkele weken, op zaterdag 30 november, in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Zoals geweten laten de Belgische VRT, de Albanese RTSH en de Israëlische IBA geen kandidaat afvaardigen naar Kiev. Er komen wel drie andere landen in de plaats. Ook vorig jaar deden er twaalf landen mee en won Oekraïne.

De deelnemende landen van het festival van 2013 zijn: Armenië (ARMTV), Azerbeidzjan (ITV), Georgië (GPB), Macedonië (MKRTV), Malta (PBS), Moldavië (TRM), Nederland (AVRO), Oekraïne (NTU), Rusland (RTR), San Marino (SMRTV), Wit-Rusland (BTRC) en Zweden (SVT). Macedonië en Malta maken hun comeback in 2013 en San Marino debuteert op 30 november in Kiev.

De winnaar mag mogelijk als gastartiest optreden tijdens het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. Dat maakte de EBU ook bekend. Alle landen zullen hun punten dit jaar live geven op het podium in Kiev en de eerste drie landen krijgen een prijs nu. De uitzending start ook vroeger dit jaar, al om 19:00 onze tijd.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.