Vanavond finale Junior Eurovisie Songfestival 2013 in Kiev.

Vanavond is er in het Nationaal paleis voor de kunsten, Oekraïna, de elfde finale van het Junior Eurovisie Songfestival, die om 19:00 onze tijd zal starten met twaalf deelnemende landen. Voor het eerst doet België niet mee aan het Junior Eurovisie Songfestival, maar Nederland is er al voor de elfde keer bij, net zoals Wit-Rusland. Dit jaar maakte Malta en Macedonië hun terugkeer, terwijl San Marino debuteert vanavond. Naast België gaven ook Israël en Albanië, die er maar één jaar bij waren, ook forfait voor deze editie. Voor Nederland doet de tweeling Mylène en Rosanne mee.

Kandidaten Junior Eurovisie Songfestival 2013
01. Zweden: Eliias - Det är dit vi ska
02. Azerbeidzjan: Rustam Karimov - Me and my guitar
03. Armenië: Monika - Choco Fabric
04. San Marino: Michele Perniola - O-o-O Sole intorno a me
05. Macedonië: Barbara Popović - Ohrid i muzika
06. Oekraïne: Sofia Tarasova - We Are One
07. Wit-Rusland: Ilya Volkov - Poy so Mnoy
08. Moldavië: Rafael Bobeica - Cum să fim
09. Georgië: Smile Shop - Give your smile
10. Nederland: Mylène & Rosanne - Double Me
11. Malta: Gaia Cauchi - The Start
12. Rusland: Dayana Kirillova - Dream on

De show zal niet worden uitgezonden op een Belgische zender, maar kan wel gevolgd worden op Nederland 3. Daar zal Marcel Kuijer het commentaar leveren. Alessandro Wempe, een deelnemer van vorig jaar, zal de punten geven. Al de puntengevers dit jaar zijn ook in Kiev aanwezig. Ook op de site van het Junior Eurovisie Songfestival kan de show integraal gevolgd worden. De resultaten worden bepaald door de kijkers en vakjury, die allebei een stemaandeel hebben van vijftig procent. Wil je toch punten geven thuis, kan je hier een scoreformulier vinden. Nederlanders kunnen wel stemmen tijdens de show, maar geen punten geven aan eigen land. 

De presentatie van de show ligt in handen van Timur Miroshnychenko en Zlata Ognevich. Timur presenteerde de show al in 2009 en Zlata mocht Oekraïne dit jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met "Gravity", wat een derde plaats opbracht. Er zijn ook gastoptredens van Emmelie de Forest, winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013, en Ruslana, de Oekraïense winnaar van 2014.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.