Vandaag eerste repetitiebeurt JESF 2013. [UPDATE]

Vandaag mogen de twaalf deelnemende landen van het elfde Junior Eurovisie Songfestival voor het eerst repeteren. Ze repeteren op de volgorde die ze gisteren kregen, tevens de startvolgorde voor de finale van aanstaande zaterdag. Elk land mag veertig minuten repeteren. De volgende repetitie is op donderdag en vrijdag hebben ze de finale waarop de jury hun punten zal baseren. Op zaterdag is er dan de liveshow van het Junior Eurovisie Songfestival 2013.

10:00 - 10:40 Eerste repetitie Zweden (Zweden mocht vanochtend als eerste aftrappen. De jonge Eliias had twee drummers meegenomen tijdens zijn repetitie. Hij vond zijn eerste keer op het podium supercool, maar was een beetje nerveus. Eliias zingt het nummer "Det är dit vi ska" voor Zweden.)

10:40 - 11:20 Eerste repetitie Azerbeidzjan (De Azerbeidzjaanse Rustam zal vijf dansers, zijn beste vrienden, meenemen op het podium. Die vormen in het begin een menselijke fiets. Het podium vond hij echt geweldig, hij was zelfs geschokt. Rustam Karimov zingt zaterdag "Me and my guitar".)

11:20 - 12:00 Eerste repetitie Armenië (Monika uit Armenië heeft vijf dansers op het podium. Ze hadden een fijne repetitie, maar ze had wel veel last van keelpijn. Toch was ze heel blij, want het podium en de lichten waren heel professioneel en mooi. De Armeense kandidate zingt "Choco Factory".)

12:00 - 12:40 Eerste repetitie San Marino (Voor Michele Perniola was het een speciale dag, want hij was de allereerste kandidaat voor San Marino die mocht repeteren. Hij heeft vijf dansers mee voor zijn nummer. Hij is heel blij en kan niet wachten tot zaterdag. Dan zal hij "O-o-O Sole intorno a me" zingen.)

12:40 - 13:20 Eerste repetitie Macedonië (Ook voor de Macedonische Barbara is het een speciale dag, want zij mag de terugkeer maken voor Macedonië. In een flitsend decor met drie dansers zingt ze haar nummer. Volgens haar ging de repetitie probleemloos. Barbara brengt het nummer "Ohrid i muzika".)

14:30 - 15:10 Eerste repetitie Oekraïne (Gastland Oekraïne mocht uiteraard ook oefenen vandaag en Sofia zingt haar nummer helemaal alleen op het podium in een donkere setting met veel flitsende effecten. Ze is trots om Oekraïne te vertegenwoordigen. Voor haar land zal Sofia Tarasova "We are one" zingen.)

15:10 - 15:50 Eerste repetitie Wit-Rusland (Ilya Volkov van Wit-Rusland kwam goed voorbereid vanuit Minsk met zijn vijf achtergronddansers. Hij was trots op zijn vijf vrienden en voelde zich heel goed, maar is toch een beetje nerveus voor de finale van zaterdag. Dan zingt hij 'Poy so mnoy".)

15:50 - 16:30 Eerste repetitie Moldavië (Voor de Moldavische kandidaat was het nog kantje boordje dat hij erbij ging zijn wegens problemen bij de omroep. Rafael Bobeica is nu toch in Kiev en voelt zich erg goed, samen met zijn vier dansers. Eén van de jongste kandidaten zingt "Cum să fim".)

16:30 - 17:10 Eerste repetitie Georgië (Georgië doet het al vaak heel goed op het Junior Eurovisie Songfestival en hoopt het dit jaar ook goed te doen met de vier meisjes en twee jongens van The Smile Shop. In een vrolijk decor zongen ze vandaag tijdens hun repetitie "Give me your smile".)

17:10 - 17:50 Eerste repetitie Nederland (België is er dan niet bij, maar onze Nederlandse vrienden wel. Zij sturen Mylène en Rosanne naar Kiev, een tweeling. Met vier cheerleaders zijn ze afgekomen naar Oekraïne. Het is allemaal heel cool en maken veel vrienden deze week. Zij zingen "Double Me".)

17:50 - 18:30 Eerste repetitie Malta (Net zoals Macedonië maakt Malta zijn terugkeer naar het festival en doet dat met Gaia Cauchi. Zij staat helemaal alleen op het podium en zingt de enigste ballade dit jaar in een sprookjesachtig decor. Gaia zingt zaterdag "The Start" en mag dat volledig in het Engels doen.)

18:30 - 19:10 Eerste repetitie Rusland (Het laatste land van de dag dat mocht oefenen was de Russische Dayana. Naast vier dansers heeft zij ook een enorme boot meegenomen naar Kiev. Volgens Dayana zijn er nog enkele dingen nodig om het top te maken zaterdag. Dan zingt ze "Dream on".)

Vanavond volgt er een update in dit bericht.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.