Litouwers kiezen eerst nummer en dan uitvoerder.

LRT heeft vandaag uitleg gegeven over hoe het de preselectie voor het Eurovisie Songfestival 2014 zal aanpakken. Afgelopen zaterdag was er een jubileumshow naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Litouwen op het Eurovisie Songfestival en mochten de twintig kandidaten voor het eerst, alleen of samen met een andere deelnemer, een Litouws nummer van het Eurovisie Songfestival aanpakken. Nu weten we ook hoe men uiteindelijk de Litouwse vertegenwoordiger zal kiezen.

Op 21 en 28 december zullen telkens tien kandidaten een zelfgekozen Songfestivalnummer zingen. Van elke castingaflevering zullen er vijf kandidaten doorgaan naar de derde castingaflevering op 4 januari. Daar zingen tien kandidaten en ééntje zal afvallen. Op 11 januari zingen er dan negen kandidaten en valt er weer één iemand aan. Vanaf 18 januari krijgen we ook de Songfestivalinzending te horen. Op 18 januari zijn er zestien nummers en acht kandiaten. Iedere artiest zal twee nummers zingen. Tijdens deze eerste voorronde vallen er twee songs en één kandidaat af. Hetzelfde gebeurd tijdens de tweede en derde op 25 januari en 1 februari. 

Op 8 februari zijn er nog vijf kandidaten en tien songs over. Eén kandidaat zal nog afvallen en dan zal het winnend nummer al gekozen worden. De week erna, op 15 februari, zal ook de artiest gekozen worden. Televoters en vakjury bepalen alles tijdens deze shows. Bij gelijkstand heeft de jury de beslissende stem. 

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"