Vanmiddag Oekraïense finale voor Kopenhagen.

Oekraïne kiest vanmiddag zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival 2014, dat plaats zal vinden in het Deense Kopenhagen. Daarmee zal ook het eerste lied voor de 59e editie bekend zijn. Begin december mochten 56 kandidaten langskomen tijdens een casting en twintig daarvan zijn geselecteerd voor de nationale finale van vandaag. Net zoals voor de inzendingen van 2012 en 2013 zal er dus op het middaguur een nationale finale gehouden. De Oekraïense televoters zullen via SMS kiezen en bepalen de helft van de punten. De andere helft zal een vakjury mogen kiezen.

Nationale finale Oekraïne
01. Anna Maria - 5 Stars Hotel
02. Roman Polonsky - Wanted Dead Or Alive
03. Uli Rud - Tsvetok
04. Marietta - It`s My Life
05. Stas Shurins - Why
06. Anatoly Shparev - Waiting For You
07. Nataliya Valevska - Love Makes You Beautiful
08. Lisa Vassabi - No Fear
09. Volodymyr Tkachenko - Byti Tam De Ti
10. Olya Shanis - Moya Dusha
11. Viktoria Petryk - Love Is Lord
12. Eugene Litvinkovich - Strelyanaya Ptitsa
13. neAngely - Courageous
14. Illaria - I’m Alive
15. Tatiana Shirko - Let Go
16. Tanja Berg - Believe Me
17. Mariya Yaremchuk - Tick Tock
18. Victor Romanchenko - Na Krayu Propasti
19. Anna Hodorovska - Yesli Yest Lyubov
20. Denis Lyubimov - Love

Viktoria Petryk mocht Oekraïne in 2008 vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival en gaf haar land een tweede plaats. Jongere zus Anastasia won eind vorig jaar het jongerenfestival voor Oekraïne. De televoters zullen twintig punten geven aan hun favoriet, negentien aan hun nummer twee, en zo verder nar één punt. Ook de vakjury doet dat en die punten zullen gecombineerd een winnaar opleveren. De finale start om 11:15 onze tijd. Die kan hier en hier gevolgd worden. Rond half één is de winnaar gekend. Timur Miroshnichenko en Tatiana Terekhova presenteren de vroege nationale finale.

Afgelopen editie zagen we Zlata Ognevich naar Malmö afreizen met "Gravity". Ze eindigde derde in de eerste halve finale. Ook in de finale eindigde ze op een derde plaats, en dat met 214 punten. Vijf keer kreeg Zlata de twaalf punten toegeworpen: Armenië, Azerbeidzjan, Kroatië, Moldavië en Wit-Rusland deden dat. België gaf "Gravity" acht punten. Enkele weken geleden presenteerde Zlata trouwens het elfde Junior Eurovisie Songfestival in Kiev. Daar zong ze ook "Gravity".

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.