Eurosong 2014: De kandidaten [1]

Zondag schiet Eurosong 2014 uit de startblokken. Zes jaar na de laatste reguliere Eurosong is de VRT terug met meerdere kandidaten, meerder liedjes en meerdere uitzendingen. Het belooft de grootste Eurosong ooit te worden. Op 16 maart zullen de zes finalisten mogen zingen in het Sportpaleis in Antwerpen, waar het allemaal begon met de castings begin december. Wij stellen vandaag, morgen en zaterdag telkens vijf kandidaten voor van de eerste casting van komende zondag.

White Bird
White Bird is het alter ego van singer-songwriter Bert Van Renne (°1988, Gent). Hij speelde al in verschillende bands, van punk tot rock en pop. Met zijn vorige band SnoWhites haalde hij onder meer de playlist van Radio 2. Hij nam deel aan de liveshows van The Voice In 2013 scoorde hij radiohits met "126" en "Saviour". Zijn castingnummer is "Fly On The Wings Of Love" van The Olson Brothers. (Denemarken 2000)

Eva Jacobs
Het publiek kent Eva Jacobs (°1989, Houthalen) als één van de ontdekkingen uit The Voice. Ze verliet de talentenjacht dan wel vroeger dan verwacht, maar liet met haar soulvolle stem en gevoelig pianospel een diepe indruk na op Vlaanderen. Intussen heeft Eva een cd uitgebracht en scoorde ze een hitje met haar versie van "If I ain’t got you". Eva zingt "In Your Eyes" van Niamh Kavanagh. (Ierland 1993)

The Fuckuleles
The Fuckuleles is een project van singer-songwriter Arne Vanhaecke (1987, Gent). Gewapend met niets meer dan drie ukuleles wagen Arne, Mathias Moors (1982, Schaffen) en Steven Vergauwen (1982, Gent) zich aan covers van bekende hits. En hun minimalistische aanpak werkt: een uitzinnig Sportpaleis ging al overstag, net als een stampvolle tent op folkfestival Dranouter. Ze coveren ABBA's "Waterloo". (Zweden 1974)

Joyce
Joyce Lemmens (°1995, Berbroek, Herk-De-Stad) is een van de nobele onbekenden die dit jaar een gooi doet naar een plaats in Kopenhagen. Radio 2-luisteraars kennen de Limburgse zangeres als winnares van de derde editie van De Muziekklas, een wedstrijd waarin voormalig Eurosongdeelnemer Tom Dice op zoek ging naar Nederlandstalig poptalent. Zij zal "Sister" van Sergio brengen als "Mister". (België 2002)

The Exclusive Strings
Jan Ceulemans ging op zoek naar violisten en bracht hen samen in dit project. Sinds hun oprichting hebben ze al in binnen- en buitenland veel concerten gegeven Sinds de komst van Danielle Van Berkom (°1990, Nederland) kreeg de hype vioolmuziek een toegevoegde factor: zang. Danielle krijgt het gezelschap van Melissa (°1982, Canada) en Tamara (°1977, Servië). Ze brengen Lordi's "Hard Rock Hallelujah". (Finland 2006)

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.