Eurosong 2014: De kandidaten [2]

Zondag schiet Eurosong 2014 uit de startblokken. Zes jaar na de laatste reguliere Eurosong is de VRT terug met meerdere kandidaten, meerder liedjes en meerdere uitzendingen. Het belooft de grootste Eurosong ooit te worden. Op 16 maart zullen de zes finalisten mogen zingen in het Sportpaleis in Antwerpen, waar het allemaal begon met de castings begin december. Wij stelden gisteren al, maar ook vandaag en morgen telkens vijf kandidaten voor van de eerste casting van komende zondag.

Jessy
Jessy Desmet (°1976, Herzele) groeide op in een muzikaal gezin en kroop al snel mee op het podium bij het orkest van haar vader. Als kind zong ze met onder anderen Willy Sommers en Marijn Devalck. In 1996 leidde een ontmoeting met de mensen van The Mackenzie tot een zeer succesvolle samenwerking met als grootste hit de bekende danceklassieker "Innocence". Bij de casting zingt ze "Euphoria" van Loreen. (Zweden 2012)

Glacious Wild
Op amper zestienjarige leeftijd won Simon Sinnaeve (°1990, Leuven) de wedstrijd Wanna Sing op TMF. Hij sleepte een platencontract in de wacht en nam een single op. Daarna werd het stil rond hem. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Simon snakt naar grote podia. Als Gracious Wild waagt hij zijn kans in Eurosong. Dat begint bij de casting met "In Love Fo A While" van Anna Rossinelli. (Zwitserland 2011)

Violet Sky
Violet Sky bestaat uit Kristof Van den Bergh (°1980, Sluizen) en Viola Furleo (°1979, Sluizen). Hij is voormalig zanger van The Ditch en zij zong bij 2Fabiola. De twee vormen al geruime tijd een koppel en verwachten samen een kindje. Nu maken ze ook samen muziek. Hun eerste grote muzikale wapenfeit wordt Eurosong 2014 met in de casting "Door De Wind" van zangeres Ingeborg. (België 1989)

Axel Hirsoux
Axel Hirsoux is een zanger en acteur uit La Hestre (°1982). Hij waagde zijn kans in het verleden al bij zangwedstrijden als Star Academy.. In 2013 schreef hij zich in voor The Voice Belgique. Hij sneuvelde toen in de tweede ronde. Hij speelde ook al een aantal rollen in musicals, zoals Quasimodo in de musical Notre Dame de Paris. Nu zingt hij "Tu te reconnaîtras" van Anne-Marie David. (Luxembourg 1973)

3M8S
3M8S is een boysband die in 2012 werd opgericht door Dean Delannoit (°1989, Geraardsbergen), Dennis Deneyer (°1991, Sint-Genesius-Rode) en Kevin Kayirangwa (°1991, Borgerhout). 3M8S scoorde hits zoals "Summer’s Gone" en "My Island". Eind 2012 kondigden de leden het einde van de groep aan. Dit zal hun laatste wapenfeit worden. Ze zingen tijdens de casting "Only Teardrops" van Emmelie de Forest. (Denemarken 2013)

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.