Slovenië definitief op deelnemerslijst, 37 landen in Kopenhagen.

Goed nieuws voor de Sloveense Songfestivalfans, want hun land zal aanwezig zijn op het Eurovisie Songfestival 2014. Daarmee komt het definitieve deelnemersaantal op 37 landen te liggen, twee minder dan vorig jaar. Dat wilt concreet zeggen dat er tijdens de halve finales één uitzending met vijftien landen zal zijn en één uitzending met zestien kandidaten. De finale blijft zoals in 2012 en 2013 met 26 landen. De kans voor een finaleplaats is nu groter dan ooit.

Komende maandag zal er vanaf 14:00 geloot worden voor de indeling van de halve finales en ook in welke helft we de landen kunnen terugvinden. Voor Noorwegen, Zweden en Israël hoeft dit niet meer: Zweden zal deelnemen aan de eerste halve finale, Noorwegen en Israël aan de tweede. Israël diende een aanvraag in voor deze halve finale in verband met een feestdag in het land. Noorwegen en Zweden werden al ingedeeld wegens spreiding van de tickets. De potten voor komende maandag staan hieronder.

Pot 1: Albanië, Macedonië, Montenegro, Slovenië, Zwitserland
Pot 2: Estland, Finland, IJsland, Letland, Litouwen
Pot 3: Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Rusland, Oekraïne
Pot 4: Armenië, België, Griekenland, Ierland, Nederland
Pot 5: Oostenrijk, Hongarije, Polen, San Marino
Pot 6: Malta, Moldavië, Portugal, Roemenië

Er zal ook geloot worden voor de verplichte uitzenddata voor Denemarken, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Italië weet al dat het de eerste halve finale moet uitzenden, Duitsland de tweede.

Dit is het officiële deelnemersveld voor het Eurovisie Songfestival 2014: Albanië (RTHS), Armenië (AMPTV), Azerbeidzjan (ITV), België (VRT), Denemarken (DR), Duitsland (NDR), Estland (ERR), Finland (YLE), Frankrijk (France 3), Georgië (GBP), Griekenland (NERIT), Hongarije (MTV), Ierland (RTÉ), IJsland (RÚV), Israël (IBA), Italië (ITV), Letland (LTV), Litouwen (LRT), Macedonië (MKRTV), Malta (PBS), Moldavië (TRM), Montenegro (RTCG), Nederland (TROS), Noorwegen (NRK), Oekraïne (NTU), Oostenrijk (ORF), Polen (TVP), Portugal (RTP), Roemenië (TVR), Rusland (C1R), San Marino (SMTV), Slovenië (RTVSLO) Spanje (TVE), Verenigd Koninkrijk (BBC), Wit-Rusland (BTRC), Zweden (SVT) en Zwitserland (SRG SSR)

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.