Wit-Rusland kiest vanavond voor Kopenhagen.

In Wit-Rusland zullen ze vanavond hun kandidaat kiezen voor het Eurovisie Songfestival 2014. Voor de elfde keer op rij zijn ze er bij, straks in de B&W Hallerne in Kopenhagen. Vijftien kandidaten gingen normaal meedoen aan de nationale selectie, maar Alexey Gross heeft zich moeten terugtrekken omdat zijn inzending al in 2011 had deelgenomen aan de nationale finale in Malta. Daarom starten er vanavond veertien kandidaten tijdens de Wit-Russische finale. Het nummer dat vanavond wint, kan mogelijk nog vervangen worden. In 2013 gebeurde dit ook, met succes.

Finale Wit-Rusland
01. Natalia Tamelo - Not What I've Been Looking For 
02. Nuteki - Fly Away 
03. Artem Mikhalenko - Rapsodia No.1 
04. Matvei Cooper & DUX - Strippers 
05. TEO - Cheesecake 
06. Daria - Starlight 
07. Elena Siniavskaya - Via Lattea 
08. Alina Moshchenko - Angel Crying 
09. Janette - You Will Be Here 
10. Anastasia Milashevskaya - Runaway 
11. Switter Boys feat. Kate&Volga Karol - Vechnaya Lubov 
12. Napoli - Stay With Me
13. Max Lorens & Didyulya - Now You're Gone 
14. Tasha Odi - Empty Universe 

De nationale finale in Wit-Rusland start om 22:00 lokale tijd, dat is 20:00 in Brussel. Het is te zien op hoofdnet Belarus 1 en hun internationale zender Belarus 24. De jury en de televoters zullen de winnaar van vanavond bepalen. De officiële Songfestivalwebsite zal de finale hier ook streamen. 

Eind 2012 won Alyona Lanskaya de Wit-Russische finale met "Rhythm of Love", maar uiteindelijk ging ze met "Solayoh" naar Malmö. Dat nummer kwam van een Vlaming, namelijk Marc Paelinck. Na 2007 en 2010 mocht Wit-Rusland ook naar de finale dankzij de zevende plaats in de halve finale. In de finale kwam ze op de zestiende plaats terecht.. Lanskaya kreeg 48 punten, waarvan twaalf punten van Oekraïne. België gaf geen punten aan "Solayoh" tijdens zowel de halve finale als de finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.