Eerste halve finale Eurosong 2014 vanavond. [UPDATE]

In Vilvoorde is er vanavond de eerste halve finale van Eurosong 2014. Vier kandidaten strijden vanavond voor twee plaatsen in de finale, die zal plaatsvinden op zondag 16 maart in het Antwerpse Sportpaleis. De halve finalisten vanavond zijn X Factor-winaar Udo, Eurosongbekende Petra, The Voice-deelneemster Eva Jacobs en het gemaskerde Day One. Zij brengen voor het eerst hun nummer vanavond dat mogelijk naar het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen gaat.

Eerste halve finale Eurosong 2014
01. Day One - Who Ever You Are
02. Eva Jacobs - Nothing Is Impossible
03. Udo - Hero (In Flanders Fields)
04. Petra - Killer Touch

[UPDATE 21:21] De vakjury gaf punten aan de vier kandidaten. Eva Jacobs kreeg 91 punten, het gemaskerde Day One kreeg 90 punten, voor Udo waren er 75 punten, alsook voor Petra. Dat wilt zeggen dat de jury het liefst Eva Jacobs en Day One naar de finale wilt en dat voor hen Petra en Udo afvallen

Tussen 16:00 en 19:00 is er op radiozender MNM een uitzending van Eurosong Backstage met Tom De Cock. Hij gaat backstage in de coulissen van Eurosong en volgt er de laatste repetitie mee. Vanavond bepalen de jury en televoters de uitslag. Wilt u stemmen, dan moet u het volgnummer sms'en naar 6000 (€ 0,50 per bericht) of via de website eurosong.een.be een stem uitbrengen. Er is één stem mogelijk per kanaal.

Vanavond is Roberto Bellarosa te gast, onze Belgische kandidaat van vorig jaar. Hij komt langs met zijn hit "Love Kills". Om 20:30 is er de eerste halve finale van Eurosong 2014, live op Eén en Eén HD. Er is ook een livestream op de website van Eén en via Stievie. Eva Daeleman en Peter Van De Veire presenteren de show, terwijl Piet Goddaer, Jef Martens, Bart Peeters en Ruslana in de jury zetelen. Zij geven elk een punt op honderd, dat dan gecombineerd zal worden. België zal in Kopenhagen aantreden in de eerste halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.