Eurosong 2014: De kandidaten [3]

Zondag schiet Eurosong 2014 uit de startblokken. Zes jaar na de laatste reguliere Eurosong is de VRT terug met meerdere kandidaten, meerder liedjes en meerdere uitzendingen. Het belooft de grootste Eurosong ooit te worden. Op 16 maart zullen de zes finalisten mogen zingen in het Sportpaleis in Antwerpen, waar het allemaal begon met de castings begin december. Wij stelden donderdag en vrijdag al, maar ook vandaag telkens vijf kandidaten voor van de eerste casting van morgen.

Nelson
Nelson Moraïs (°1983, Antwerpen) dook al in Eurosong 2004 op als achtergrondzanger bij zijn zus Elsie maar werd pas echt bekend dankzij zijn deelname aan Eurosong 2008 met "When I can’t find love". Daar viel hij op in zijn witte marcelleke achter een piano. Nelson richtte zich daarna eerder op dance en scoorde hits in de Ultratop. Hij zingt "Glorious" van Cascada tijdens zijn casting. (Duitsland 2013)

Elvya Dulcimer
Liesbeth De Weer (°1992, Opglabbeek), oftewel Elyva Dulcimer, is gefascineerd door folk, metal en Keltische muziek. Ze is – als één van de enigen in België – de trotse bezitster van een hammered dulcimer, een snaarinstrument dat met hamertjes wordt bespeeld. Tijdens haar castingg begin december in het Sportpaleis zong ze "Sweet People" van zangeres Alyosha. (Oekraïne 2010)

2Fabiola ft. Loredana
De danceformatie 2Fabiola rond Pat Krimson (°1965, Zonhoven) is terug van nooit weggeweest. In de jaren negentig scoorde 2Fabiola superhits als "Lift you up" en Freak out". Het werd even wat stiller, maar met nieuwe zangeres Loredana De Amicis (°1986, Genk) in de gelederen lijkt 2Fabiola helemaal klaar voor een spetterend Eurosong-avontuur. Ze beginnen eraan met "My Number One" van Helena Paparizou. (Griekenland 2005)

Di Stephano
Met zijn 49 lentes is Stephan Simons (°1964, Bocholt) de ouderdomsdeken van "Eurosong 2014". Stephan ademt muziek: hij dirigeert, componeert, zingt en bespeelt verschillende instrumenten, zoals cornet, euphonium en piano. Een multitalent dat klaar is om het Eurosongpubliek te veroveren. Hij zingt tijdens de casting "L'amour ça fait chanter la vie" van Jean Vallée. (België 1978)

Udo
Udo Mechels (°1976, Nossegem) heeft iets met muziekwedstrijden. In 2005 won hij de talentenjacht X-Factor op VTM en amper twee jaar later kroonde hij zich met de Will Tura-cover "Ik mis je zo" tot winnaar van Zo is er maar Eén bij de openbare omroep. Schrijft hij ook Eurosong 2014 binnenkort op zijn palmares? Hij brengt "Ne partez pas sans moi" van de wereldberoemde Céline Dion. (Zwitserland 1988)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.