Eurosong 2014: De kandidaten [4]

Afgelopen zondag konden we kennismaken met de eerste vijftien kandidaten van Eurosong 2014 op het kleine scherm. Deze zondag zien we de laatste vijftien kandidaten. Net zoals vorige week, toen we in deel 1, deel 2 en deel 3 de eerste vijftien kandidaten voorstelden, stellen we vandaag, morgen en zaterdag de kandidaten van de tweede en laatste casting voor. Eén ding is zeker: na zaterdag hebben we de winnaar van Eurosong 2014 voorgesteld.


Soulbrothers
Wim (°1974, Halle), Charel (°1969, Overijse) en Vincent (°1963, Gentbrugge) vormen samen de unieke live partyband Soulbrothers. Hun repertoire bevat alles behalve soul: dancehits, reggae, zwoele latino, Vlaamse klassiekers en popclassics. Het zijn drie geweldige zangers en muzikanten die altijd met de nodige humor hun publiek mee op sleeptouw nemen. Zij zingen "Puppet on a string" van Sandie Shaw. (VK 1967)

Mr Jones
Jonas Cole (°1984, Gent) studeerde jazz- en popzang aan het Conservatorium in Gent. Hij maakte zijn opleiding af aan het gerenommeerde Complete Vocal Institute in Kopenhagen, de school waar ook de winnares van het ESF 2013, Emmelie de Forest, lessen volgde. Jonas deed in 2011 mee aan Idool. Hij haalde er uiteindelijk een negende plaats. Hij zingt "Standing Still" van Roman Lob. (Duitsland 2012)

Sil
Silvy De Bie (°1981, Nijlen) begon haar carrière op amper negenjarige leeftijd als Silvy Melody. Na enkele andere projecten stond ze weer helemaal aan de top met het danceproject en de hitformatie Sylver. Na zeer succesvolle jaren kondigde ze in 2013 aan dat ze uit de groep stapte om zich meer te kunnen toeleggen op haar solocarrière. Zij zingt "Where are you?" van Imaani. (Verenigd Koninkrijk 1998)

Aelia
Veronica (°1977, Sint-Pieters-Leeuw) en Soetkin (°1977, Beveren-Waas) kennen het Songfestival al. Zo behaalde Veronica als lid van Urban Trad een tweede plaats in 2003 met "Sanomi". Aanvankelijk zou ook Soetkin meereizen, maar door valse beschuldigingen wegens vermeende extreemrechtse sympathieën mocht ze uiteindelijk niet mee. Ze zingen France Galls "Poupée de cire, poupée de son". (Luxemburg 1965)

Tisha Cyrus
Ondanks haar jonge leeftijd weet Tisha Cyrus (°1995, Herentals), dat is trouwens haar echte naam, perfect wat ze wil. Dankzij enkele online filmpjes werd ze opgemerkt door een producer die omvergeblazen werd door haar talent. Ze wordt ondertussen omringd door een professioneel team en ze smeedt internationale plannen. 2014 zou wel eens haar jaar kunnen worden. Zij zingt "Düm tek tek" van Hadise. (Turkije 2009)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.