Eurosong 2014: De kandidaten [5]

Afgelopen zondag konden we kennismaken met de eerste vijftien kandidaten van Eurosong 2014 op het kleine scherm. Deze zondag zien we de laatste vijftien kandidaten. Net zoals vorige week, toen we in deel 1, deel 2 en deel 3 de eerste vijftien kandidaten voorstelden, stelden we gisteren in deel 4, maar ook vandaag en morgen de kandidaten van de tweede en laatste casting voor. Eén ding is zeker: na morgen hebben we de winnaar van Eurosong 2014 voorgesteld.

Petra
Eurosonghabitué Petra (°1972, Ursel) is ook dit jaar weer van de partij. Na eerdere pogingen in 1993, 1999 en 2006 is de zangeres vastbesloten zich te plaatsen voor het Songfestival. Bovendien viert ze dit jaar een kwarteeuw carrière. In dit jubileumjaar moet een plaats op het grote podium in Kopenhagen de kers op de taart worden. Vierde keer, goede keer? Zij zingt "All kinds of everything" van Dana. (Ierland 1970)

Bandits
De vier Bandits zijn met voorsprong de jongste kandidaten in het deelnemersveld. In tegenstelling tot wat hun leeftijd doet vermoeden, beschikken ze over tonnen ervaring. Ze deden allemaal mee aan Junior Eurosong, namen een cd op, en brachten singles uit. Intussen heeft Bandits ook een live-reputatie opgebouwd tijdens optredens in onder meer de Lotto Arena. Ze brengen Clouseau's "Geef het op". (België 1991)

Axeela
Ondanks haar jonge leeftijd heeft Axeela (°1993, Heppen) al heel wat ervaring. In 2006 deed ze onder de naam Lizz@xy mee aan Eurosong For Kids. Amper twee jaar later mocht Axeela het voorprogramma van Natalia verzorgen in het Sportpaleis, Vorst Nationaal en de Ethias Arena. In 2012 was ze te zien in "The voice", waar ze het tot in de liveshows schopte. Zij zingt "Believe" van Dima Bilan. (Rusland 2008)

Manuel Palomo
Manuel (°1988, Brugge) is half Chileen, half Belg en geboren in Parijs. Vlaanderen leerde hem kennen als een van de finalisten tijdens Idool 2011. Hij speelt onder meer sax en piano. Samen met het Adya-orkest bracht hij eind 2013 met veel wat succes zijn eerste album uit, met romantische semi-klassieke melodieën in drie talen. Hij zingt de klassieker "Eres tu" van Mocedades. (Spanje 1973)

Yass
Op achttienjarige leeftijd trok Yass (°1981, Genk) zonder geld van geboortestad Nîmes naar Parijs om zijn muzikale droom na te jagen. Hij leefde een tijdje op straat terwijl hij audities deed maar kon uiteindelijk bij Club Med aan de slag als choreograaf. Op de Dominicaanse Republiek leerde hij zijn Vlaamse vriendin kennen die hem later ook inschreef voor The Voice. Hij zingt "L'Oiseau et l'enfant van Marie Myriam. (Frankrijk 1977)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.