Eurosong 2014: De kandidaten [6]

Afgelopen zondag konden we kennismaken met de eerste vijftien kandidaten van Eurosong 2014 op het kleine scherm. Deze zondag zien we de laatste vijftien kandidaten. Net zoals vorige week, toen we in deel 1, deel 2 en deel 3 de eerste vijftien kandidaten voorstelden, stelden we eergisteren in deel 4, gisteren in deel 5, en tenslotte vandaag in deel 6 de kandidaten van de tweede en laatste casting voor. Eén ding is zeker: na morgen hebben we de winnaar van Eurosong 2014 voorgesteld.

Maureen
Maureen (°1987, Hoegaarden) eindigde in 2011 knap vierde in de talentenjacht Idool op VTM. Ondertussen bracht ze drie singles in Vlaanderen uit en zong ze de begingeneriek van de dagelijkse, populaire VTM-soap Familie in. Maureen is ook te zien op Ketnet in Sing That Song, en zingt bij De Ketnetband. Zij zingt tijdens haar casting "Ding-a-dong" van Teach-in. (Nederland 1975)

Bastien
Bastien (°1985, Zottegem) nam in 2009 deel aan Zo is er maar één, maar hij overleefde de eerste ronde niet. Sindsdien spitst Bastien zich toe op zijn project Bastien and the Symphonic Ladies. Samen met zijn ladies brengt hij een combinatie van eigen werk en een naar eigen zeggen symfonische striptease van de mooiste liedjes aller tijden. Hij zingt "Fly on the wings of love" van The Olson Brothers. (Denemarken 2000)

Andrei Lugovski
Andrei Lugovski (°1983, Oostende) is een Wit-Russisch-Belgische zanger en heeft een krachtige tenorstem. In 1999 verhuisde hij van Minsk naar Oostende. Hij nam aan verschillende wedstrijden deel maar brak pas door na zijn derde plaats in Idool 2007. Sindsdien bracht hij met succes drie albums uit en trad op met onder andere Will Tura.. Hij zingt "In a moment like this" van Chanee & N'evergreen. (Denemarken 2010)

Dina Rodrigues
Op haar negentiende verliet Dina (°1981, Roeselare) haar geboorteland Portugal om zich samen met haar ouders in België te vestigen. Ze volgde dans- en zangcursussen en timmert intussen volop aan een artiestencarrière. Dina was al te bewonderen in Het Witte Paard en verzorgde het voorprogramma van Will Tura en Jacky Lafon. Zij zingt "Ne partez pas sans moi" van Céline Dion. (Zwitserland 1988)

Day One
Day One is een collectief van vier muzikanten die (voorlopig) volledig anoniem willen blijven. Zij staan garant voor een nieuwe frisse drum & bass-stijl. Het viertal verschuilt zich achter maskers omdat ze uit andere projecten en richtingen komen en graag met een neutrale blik beoordeeld worden. Het kan dus over grote namen gaan. Zij zingen "Satellite" van Lena. (Duitsland 2010)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.