Finse apotheose vanavond.

Vlak na het Eurovisie Songfestival 2013 startte YLE al met UMK en vanavond kennen we de winnaar van de editie van 2014 en de opvolgster van Krista Siegfrids, die vanavond vanuit de Barona Arena in Espoo een gastoptreden zal geven. Acht kandidaten zijn gekozen voor de finale van Uuden Musiikin Kilpailu: twee gingen rechtstreeks door vanuit de twee voorrondes en zes konden zich plaatsen via de halve finale. Zowel televoting als de vierkoppige vakjury bepalen de winnaar van vanavond en de inzending voor Finland.

Finale Uuden Musiikin Kilpailu 2014
01. Softengine - Something Better
02. Hanna Sky - Hope
03. MIAU - God/Drug
04. Lauri Mikkola - Going Down
05. MadCraft - Shining Bright
06. Mikko Pohjola - Sängyn reunalla
07. Clarissa feat. Josh Standing - Top of the World
08. Hukka ja Mama - Selja

De finale start om 20:00 onze tijd op YLE TV2 en zal ook te bekijken zijn via YLE Areena en Eurovision.tv. De vakjury bestaat uit Tomi Saarinen, Aija Puurtinen, Toni Wirtanen en Redrama. Anne Lainto en Ile Uusivuori presenteren de finale en nog voor de klok van 22:00 kennen we de winnaar en weten we wie Finland alvast zal vertegenwoordigen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Zoals al eerder gezegd werd vorig jaar Krista Siegfrids gekroond tot winnaar van Uuden Musiikin Kilpailu. Ze ging naar Malmö met "Marry Me", met een controversiële lesbische kus op het einde van haar act. De controversie leidde wel tot een finaleplaats voor Krista dankzij haar negende plek in de halve finale. In de finale eindigde ze onderaan op de 24e plaats met dertien punten: 4 van Israël, 3 van Frankrijk en San Marino, 2 van Denemarken en 1 van Duitsland.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.