Hongarije kiest kandidaat voor Kopenhagen vanavond. [UPDATE]

De Hongaarse openbare omroep zal vanavond weten wie ze in mei zullen afvaardigen naar het Eurovisie Songfestival 2014. Het is namelijk de finale van A Dal vanavond. Acht kandidaten doen mee aan de finale en in tegenstelling tot vorig jaar mogen ze dit jaar ook in het Engels zingen. In het eerste deel van de finale heeft enkel de jury het woord. Elk jurylid geeft vier, zes, acht en tien punten en de top vier gaat door naar de superfinale. Daar zal de Hongaarse kijker kiezen wie er de opvolger zal worden van ByeAlex, die vorig jaar tiende werd op het festival in Malmö.

Finale A Dal 2014
01. Depresszió - Csak a zene
02. Bogi - We All
03. Kállay-Saunders - Running
04. New Level Empire - The Last One
05. Dénes Pál - Brave New World
06. Fool Moon - It Can't Be Over
07. Viktor Király - Running Out Of Time
08. HoneyBeast - A legnagyobb hős

[UPDATE 22:08] De jury heeft de vier superfinalisten gekozen. Zij moesten in de eerste ronde van de finale 4, 6, 8 en 10 punten geven aan hun favorieten en dat gaf volgende uitslag:

01. Kállay-Saunders - Running (30)
02. Bogi - We All (26)
03. Fool Moon - It Can't Be Over (22)
04. Viktor Király - Running Out Of Time (18)
05. New Level Empire - The Last One (12)
06. Dénes Pál - Brave New World (4)
07. Depresszió - Csak a zene (0)
07. HoneyBeast - A legnagyobb hős (0)

De jury die de superfinalisten zal bepalen bestaat uit Jenő Csiszár, Kati Kovács, Philip Rákay en Magdi Rúzsa. De finale van A Dal start omstreeks 20:25 op M1 en Duna World en is ook te bekijken via livestream. Twee uur later kennen we de winnaar. Éva Novodomszky en Gábor Gundel Takács presenteren A Dal. Hongarije neemt deel aan de eerste halve finale.

Vorig jaar vaardigde Hongarije de onbekende ByeAlex af naar het Eurovisie Songfestival. De jury in Hongarije had niet veel met het nummer, maar het publiek besloot daar anders over. Internationaal ging het goed voor "Kedvesem": een achtste plaats in de halve finale en een knappe positie (de tiende plaats) in de finale met een totaal van 84 punten. Duitsland was fan en gaf twaalf punten en ook Finland en Zwitserland konden het smaken met tien punten.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.