Ierland kiest vanavond voor Kopenhagen.

Vanavond is er in Ierland de nationale finale voor het komende Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Net zoals de afgelopen jaren zingen vanavond vijf kandidaten van vijf mentors een lied in The Late Late Show. De vijf mentoren zijn Billy McGuinness voor Laura O'Neil, Hazel Kaneswaran voor Can-linn feat. Kasey Smith, Cormac Battle voor Andrew Mann, Valerie Roe voor Patricia Roe en Mark Murphy voor Eoghan Quigg. De winnaar zal worden bepaald door regionale vakjury's (50 %) en televoting (50 %) door het Ierse publiek. De winnaar zal de 48e kandidaat voor het ooit glorieuze Ierland worden.

Finale The Late Late Show: Eurosong 2014
Patricia Roe - Don’t Hold On
Eoghan Quigg - The Movie Song
Can-Linn feat. Kasey Smith - Heartbeat
Andrew Mann - Be Mine
Laura O’Neill - You Don’t Remember Me

Er stemmen vanavond vijf regionale jury's (Cork, Limerick, Galway, Sligo en Dublin). Zij geven 4, 6, 8, 10 en 12 punten. De televoters geven nadien 20, 30, 40, 50 en 60 punten en zo kennen we de Ierse kandidaat. De finale start om 22:35 onze tijd op RTÉ One en ook eurovision.tv zal de finale uitzenden. De presentator van dienst is Ryan Tubridy. Ierland is een deelnemend land van de tweede halve finale op donderdag 8 mei.

Vorig jaar won Ryan Dolan de Ierse finale en mocht hij met "Only Love Survives" naar Malmö. De eerste halve finale overleefde hij, met een achtste plaats. Hij mocht naar de finale en daar kreeg hij de gunstige laatste plaats om op te treden. Helaas was die laatste plaats ook zijn positie in de eindstand, want Ierland kreeg de rode lantaarn in Malmö met slechts vijf punten op het einde van de puntentelling: Cyprus en Zweden gaven twee punten en het Verenigd Koninkrijk had één punt voor Dolan.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.