Melodifestivalen 2014 schiet vanavond uit de startblokken. [UPDATE]

Vanavond start in Zweden een nieuwe editie van Melodifestivalen. Dit is al editie 54, maar het blijft na al die jaren mateloos populair. Zo keken vorig jaar ruim 4,1 miljoen Zweden naar de finale. Dit jaar worden er ook hoge kijkcijfers verwacht en al meteen vanaf voorronde één vanuit de Malmö Arena, de Eurovisietempel van 2013. Yohio opent vanavond, de runner-up van vorig jaar. Helena Paparizou, de Griekse Songfestivalwinnaar uit 2005, sluit af. Sylvester Schlegel deed mee aan Melodifestivalen in 2007.

Eerste voorronde Melodifestivalen 2014
01. Yohio - To The End
02. Mahan Moin - Aleo
03. Linus Svenning - Bröder
04. Elisa Lindström - Casanova
05. Alvaro Estrella - Bedroom
06. Ellen Benediktson - Songbird
07. Sylvester Schlegel - Bygdens Son
08. Helena Paparizou - Survivor

[UPDATE 21:07] Een eerste stand van zaken werd gemaakt en drie kandidaten zijn uitgeschakeld en gaan dus niet daar de herkansingsronde, finale van Melodifestivalen of naar Kopenhagen. Deze drie zijn:

(6e plaats) Alvaro Estrella - Bedroom
(7e plaats) Mahan Moin - Aleo
(8e plaats) Sylvester Schlegel - Bygdens Son

Alles gebeurd vanavond via televoting. In de eerste ronde vallen de laatste drie al meteen af. In de tweede ronde gaan de nummers één en twee direct naar de finale van 8 maart in Stockholm. Voor diegene die op de derde en vierde plaats eindigen kan dat ook nog, hetzij met een omweg via de herkansingsronde. De laatste in de rij is ook uitgeschakeld. De presentatie ligt in handen van Nour El-Refai en Anders Jansson. De uitzending vanuit Malmö start om 20:00 op SVT 1, SVT World, YLE Fem en livestream. Zweden zit in de eerste halve finale.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"