Vanavond derde voorronde Melodifestivalen 2014. [UPDATE]

Om 20:00 gaat in Zweden de derde voorronde van Melodifestivalen 2014 van start en dit vanuit het Scandinavium in Göteborg. Heel wat oud-deelnemers vanavond: Shirley Clamp deed al vijf keer een poging voor het Songfestival, met een tweede plaats in 2004 als haar beste poging. State of Drama werd negende in de finale vorig jaar en Jessica Folcker deed twee maal mee aan de voorrondes, maar zonder succes. Zij gaat dit jaar in duet met Dr. Alban, bekend van "It's My Life" en "Sing Hallelujah".

Derde voorronde Melodifestivalen 2014
01. Outtrigger – Echo
02. EKO – Red
03. Oscar Zia – Yes We Can
04. Shirley Clamp – Burning Alive
05. State of Drama – All We Are
06. Cajsa Stina Åkerström – En Enkel Sång
07. Ace Wilder – Busy Doin’ Nothin’
08. Dr. Alban & Jessica Folcker – Around The World

[UPDATE 21:05] Een eerste stand van zaken werd gemaakt en drie kandidaten zijn uitgeschakeld en gaan dus niet daar de herkansingsronde, finale van Melodifestivalen of naar Kopenhagen. Deze drie zijn:

(6e plaats) Shirley Clamp – Burning Alive
(7e plaats) Cajsa Stina Åkerström – En Enkel Sång
(8e plaats) EKO – Red

Alles gebeurd vanavond via televoting. In de eerste ronde vallen de laatste drie al meteen af. In de tweede ronde gaan de nummers één en twee direct naar de finale van 8 maart in Stockholm. Voor diegene die op de derde en vierde plaats eindigen kan dat ook nog, hetzij met een omweg via de herkansingsronde. De laatste in de rij is ook uitgeschakeld. De presentatie ligt in handen van Nour El-Refai en Anders Jansson. De uitzending vanuit Göteborg start om 20:00 op SVT 1, SVT World, YLE Fem en livestream. Zweden zit in de eerste halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.