Vanavond nationale finale Spanje.

Spanje kiest vanavond vanaf 22:00 zijn kandidaat voor Kopenhagen. Tijdens de finale zullen vijf artiesten (Brequette, Jorge González, La Dama, Raúl en Ruth Lorenzo) allemaal een liedje zingen. Een panel van juryleden met onder andere David Bustamente zal samen met het publiek uitmaken wie Spanje zal vertegenwoordigen in de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2014 in het Deense Kopenhagen. Volgens de programmagids zou de finale een goed uur duren, maar naar Spaanse gewoonten kan dit wel met enkele tientallen minuten uitlopen. 

Finale Mira quién va a Eurovisión
01. Brequette – Más
02. La Dama – Estrella fugaz
03. Ruth Lorenzo – Dancing in the rain
04. Jorge González – Aunque se acabe el mundo
05. Raúl – Seguir sin ti

De finale start om 22:00 bij TVE op de kanalen La 1 en TVE Internacional en op eurovision.tv. Vanuit Sant Cugat del Vallès, Barcelona komt deze finale met presentatie van Anne Igartiburu, die in 2003 twaalf punten gaf aan België als puntengeefster. In de jury zetelen David Bustamante, Merche en Mónica Naranjo. Zij geven de helft van de punten, terwijl de andere helft van de televoters komt. Spanje komt als land van de grote vijf al meteen uit in de finale van het Eurovisie Songfestival 2014.

Vorig jaar vaardigde TVE nog intern ESDM af naar Malmö, voluit El sueño de Morfeo. In een nationale finale met drie nummers koos het Spaanse publiek voor "Contigo Hasta El Final", een opzwepend Spaans liedje. Tijdens de finale kon zangeres Raquel haar zenuwen niet verborgen houden en zong ze er grondig naast. Dat hoorde ook het publiek en ESDM werd voorlaatste met acht punten: zes van Albanië en twee van Italië. Het jaar ervoor haalde Spanje met hetzelfde systeem nog een tiende plaats.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.