Vanavond presentatie Macedonië.

Macedonië en de rest van Europa kan vanavond kennismaken met "Tamu kaj što pripagjam", de inzending van Tijana Dapčević op het komende Eurovisie Songfestival. Tijana werd als eerste kandidaat aangekondigd, eind augustus tijdens het Macedonische televisiejournaal. Tijdens het programma Hit Na Mesecot, een maandelijkse muziekshow bij de openbare omroep, zal Dapčević het nummer voor het eerst ten gehore brengen. Het lied is aan de hand van Darko Dimitrov, de man die ook achter de Macedonische inzending zat in Athene, tijdens de editie van 2006.

"Tamu kaj što pripagjam" had eerst als werktitel "Pobeda", maar is ondertussen dus veranderd. "Tamu kaj što pripagjam" wilt zeggen "Daar waar ik thuishoor". Hit Na Mesecot start om 21:30 en zal worden gepresenteerd door Aleksandra Jovanovska en Marko Mark. De show is te zien via MPT 1 en MPT Sat. Macedonië zal in Kopenhagen deelnemen aan de tweede halve finale.

Vorig jaar mochten Esma Redzepova and Vlatko Lozanoski hun Macedonië in Malmö vertegenwoordigen. De bedoeling was dat het met "Imperija" ging gebeuren, maar na klachten bij de omroep wisselde men het in voor "Pred da se razdeni". Die stap hadden ze beter niet gezet, want dat nummer zorgde ervoor dat Macedonië de finale niet haalde. Een voorlaatste plaats en 28 punten waren hun lot. Die punten werden dan nog omhoog gekrikt door de twaalf van Albanië.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.