Vanavond tweede voorronde Zweden vanuit Linköping. [UPDATE]

Vanuit het Cloetta Center in het Zweedse Linköping komt vanavond de tweede voorronde van Melodifestivalen 2014. Opnieuw starten acht kandidaten aan de start. Onder de deelnemers zit Martin Stenmarck, die Zweden in 2005 vertegenwoordigde met "Las Vegas", en Sanna Nielsen, die al zes keer deelnam aan de wedstrijd en altijd in de finale terecht kwam. Zij is nu één van de favorieten om eindelijk eens naar het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen te gaan.

Tweede voorronde Melodifestivalen 2014
01. JEM - Love Trigger
02. The Refreshments - Hallelujah
03. Manda - Glow
04. Panetoz - Efter Solsken
05. Pink Pistols - I Am Somebody
06. Sanna Nielsen - Undo
07. Little Great Things - Set Yourself Free
08. Martin Stenmarck - När Änglarna Går Hem

[UPDATE 20:59] Een eerste stand van zaken werd gemaakt en drie kandidaten zijn uitgeschakeld en gaan dus niet daar de herkansingsronde, finale van Melodifestivalen of naar Kopenhagen. Deze drie zijn:

(6e plaats) Little Great Things - Set Yourself Free
(7e plaats) Pink Pistols - I Am Somebody
(8e plaats) Manda - Glow

Alles gebeurd vanavond via televoting. In de eerste ronde vallen de laatste drie al meteen af. In de tweede ronde gaan de nummers één en twee direct naar de finale van 8 maart in Stockholm. Voor diegene die op de derde en vierde plaats eindigen kan dat ook nog, hetzij met een omweg via de herkansingsronde. De laatste in de rij is ook uitgeschakeld. De presentatie ligt in handen van Nour El-Refai en Anders Jansson. De uitzending vanuit Linköping start om 20:00 op SVT 1, SVT World, YLE Fem en livestream. Zweden zit in de eerste halve finale.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.