Vandaag bekendmaking Poolse inzending.

De Poolse omroep TVP zal vandaag bekendmaken wie er namens Polen naar het Eurovisie Songfestival mag, dat hebben ze net op Facebook gezet. Dat zal gebeuren in het programma Świat Się Kręci, een talkshow op het hoofdnet van de Poolse openbare omroep. Als we de geruchten mogen geloven zal men Donatan & Cleo afvaardigen naar Kopenhagen met "My Słowianie". Dat nummer was afgelopen winter een enorme hit in eigen land. Donatan had al eerder gezegd dat ze met TVP in gesprek waren voor deelname aan het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

Świat Się Kręci start om 18:30 op TVP1 en de presentatie ligt in handen van Agata Młynarska. Polen zal aantreden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014, op donderdag 6 mei.

Vorig jaar en het jaar daarvoor stonden de Polen niet op het Songfestivalpodium. In 2011 vaardigden ze hun laatste kandidaat tot op heden af: Magdalena Tul. Zij opende het festival van Düsseldorf tijdens de eerste halve finale met "Jestem". Ze begon als eerste, maar eindigde als allerlaatste in de halve finale. Ze kreeg achttien punten in totaal: twee punten van Litouwen, drie punten van Noorwegen, vier punten van Georgië en Hongarije en vijf punten van het Verenigd Koninkrijk.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.