Vierde en laatste voorronde Melodifestivalen 2014 vanavond. [UPDATE]

Vanavond is er de laatste voorronde van Melodifestivalen 2014, deze keer vanuit het Fjällräven Center in Örnsköldsvik. Veel klinkende namen deze keer voor de Zweedse fans: Alcazar doet weer mee, de groep die vier keer deelnam en twee keer derde eindigde in de finale. Janet Leon en Anton Ewald namen vorig jaar deel aan de competitie. Voor Janet Leon eindigde het in de voorronde, maar Anton Ewald kon nog vierde eindigen in de finale. Hij sluit de rij van 32 kandidaten dit jaar af.

Vierde voorronde Melodifestivalen 2014
01. Alcazar – Blame It On The Disco
02. I.D.A – Fight Me If You Dare
03. Janet Leon – Hollow
04. Ammotrack – Raise Your Hands
05. Josef Johansson – Hela Natten
06. Linda Bengtzing – Ta Mig
07. Ellinore Holmer – En Himmelsk Sång
08. Anton Ewald – Natural

[UPDATE 21:01] Een eerste stand van zaken werd gemaakt en drie kandidaten zijn uitgeschakeld en gaan dus niet daar de herkansingsronde, finale van Melodifestivalen of naar Kopenhagen. Deze drie zijn:

(6e plaats) I.D.A – Fight Me If You Dare
(7e plaats) Josef Johansson – Hela Natten
(8e plaats) Janet Leon – Hollow

Alles gebeurd vanavond via televoting. In de eerste ronde vallen de laatste drie al meteen af. In de tweede ronde gaan de nummers één en twee direct naar de finale. Voor diegene die op de derde en vierde plaats eindigen kan dat ook nog, hetzij met een omweg via de herkansingsronde. De laatste in de rij is ook uitgeschakeld. De presentatie ligt in handen van Nour El-Refai en Anders Jansson. De uitzending vanuit Örnsköldsvik start om 20:00 op SVT 1, SVT World, YLE Fem en livestream. Zweden zit in de eerste halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.