Wie gaat er voor Zwitserland naar Kopenhagen?

Zwitserland kiest vanavond zijn inzending voor het 59e Eurovisie Songfestival. Zes kandidaten zijn gekozen vanuit de drie Zwitserse openbare omroepen: drie kandidaten van SRF, twee kandidaten van RTS en één kandidaat van RSI. Dat gebeurde tijdens een expertencheck eind november al. Naast hun inzending zullen alle kandidaten ook een Songfestivalnummer coveren uit de rijke geschiedenis van de wedstrijd. Welke liedjes dat zijn, houden ze nog goed geheim voor de Eurovisiefans en het publiek. 

Finale ESC 2014 - Entscheidungsshow
01. Christian Tschanz - Au paradis
02. 3 for All - Together Forever
03. Nino Colonna - La luce del cuore
04. Yasmina Hunzinger - I Still Believe
05. Natacha & Stéphanie - Une terre sans vous
06. Sebalter - Hunter of Stars

De helft van de punten zal worden toegekend door de televoters en de andere helft door een vakjury. De show start om 20:10 en is te volgen via eurovision.tvSRF 1, RTS Deux en RSI LA2. Er is een gastoptreden van Emmelie de Forest. Sven Epiney zal de presentatie op zich nemen en rond de klok van 22:00 maakt hij de winnaar bekend. Die zal aantreden in de tweede halve finale in Kopenhagen.

In 2013, of beter gezegd 2012, koos Zwitserland als eerste zijn lied voor Malmö. Het werd Heilsarmee met "You and Me". Dat mocht niet, Heilsarmee, van de European Broadcasting Union en toen werd de naam veranderd naar Takasa. De naamsverandering veranderde niets aan hun resultaat: een dertiende plaats in de halve finale en 41 punten. De hoogste kwamen van Frankrijk, namelijk tien punten. In totaal kregen ze van elf landen punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.