Wie van de veertien wint finale Malta?

Na de halve finale, die nog maar enkele uren voorbij is, is het vanavond tijd voor de finale in Malta vanuit het Malta Fairs & Convention Centre in Ta' Qali. Tijdens de finale van Malta Eurovision Song Contest doen veertien kandidaten een gooi naar de overwinning. Wie wint, zal de opvolger worden van Gianluca Bezzina. Hij zal vanavond de show presenteren met een ander oud-kandidaat, Ira Losco. Beide raakten in de top tien van het festival. Een vakjury en in een klein aandeel ook de televoters zullen bepalen wie naar het Eurovisie Songfestival gaat in Kopenhagen voor Malta.

Finale Malta Eurovision Song Contest 2014
01. Christabelle – Love Tricity
02. Wayne William – Some Kind Of Wonderful
03. Davinia – Brand New Day
04. Ryan Paul Abela – City Lady
05. Franklin – Love Will Take Me Home
06. Daniel Testa – One Last Ride
07. Sophie Debattista – Let The Sunshine In
08. Chris Grech – Oblivion
09. Deborah C – Until We Meet Again
10. Jessika – Hypnotica
11. Pamela – Take Me
12. Firelight – Coming Home
13. Amber – Because I Have You
14. De Bee – Pin The Middle

Twee oud-bekenden zitten ook in het deelnemersveld: beiden uit tot het Junior Songfestival (Sophie uit 2006, Daniel Testa uit 2008). Er zullen zes juryleden stemmen vanavond en de Maltese televoter telt als zevende vakjury. Wie wint, zal terecht komen in de tweede halve finale in Kopenhagen. Gianluca Bezzina, Ira Losco en Moira Delia presenteren de show. Die is op TVM te volgen vanaf 20:45 via livestream. Ook zal eurovision.tv de show uitzenden. Gastoptredens zijn er van Sebaltar (Zwitserland 2014) en Emmelie de Forest.

Gianluca Bezzina, presentator van de show vanavond, was vorig jaar een nieuwkomer in de nationale preselectie. Op zich al uniek, en zeker als je kan winnen van de eerste keer in Malta. Hij werd met het goedlachse "Tomorrow" vierde in de halve finale en achtste in de finale met 120 punten. Hoge punten uit Italië, Noorwegen en San Marino. Allemaal gaven ze tien punten. België gaf geen punten aan de zingende dokter. Nederland gaf wel hoge punten, namelijk acht.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.