Wie wint er de finale in IJsland? [UPDATE]

Vanavond kiest IJsland zijn kandidaat voor het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen tijdens de finale van Söngvakeppnin 2014. Zes kandidaten doen mee aan de finale in de eerste ronde. Twee kandidaten zullen zich een weg banen naar de tweede ronde of de superfinale. Daar kan het zijn dat ze hun inzending niet meer in het IJslands zingen, maar in het Engels. Een nieuwe regel zegt namelijk dat het nummer in Kopenhagen gezongen zal worden zoals in de superfinale, maar men een vrije taalkeuze heeft. In de eerste ronde zingt men alles in het IJslands.

Finale Söngvakeppnin 2014
01. F.U.N.K. - Þangað til ég dey
02. Ásdís María Viðarsdóttir - Amor
03. Sigríður Eyrún Friðriksdóttir - Lífið kviknar á ný
04. Gissur Páll Gissurarson - Von
05. Greta Mjöll Samúelsdóttir - Eftir eitt lag
06. Pollapönk - Enga fordóma

[UPDATE 22:34] In IJsland hebben twee van de zes kandidaten de superfinale weten te bereiken. De jury en televoting bepalen opnieuw de resultaten en dus ook de resultaten. De superfinalisten zijn:

Pollapönk - Enga fordóma
Sigríður Eyrún Friðriksdóttir - Lífið kviknar á ný

In de eerste ronde kiezen de televoters (50%) en vakjury (50%) de twee superfinalisten samen. In de superfinale is het volledig aan de televoters. Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir en Guðrún Dís Emilsdóttir zijn de gastvrouwen vanaf 20:45 op RUV. Ook zal Eurovision.tv de uitzending streamen. IJsland komt uit in de eerste halve finale.

Vorig jaar vertegenwoordigde Eythor Ingi IJsland tijdens het Eurovisie Songfestival 2013 in Malmö, Zweden. Vlot haalde IJsland de finale met een zesde plaats in de tweede halve finale, maar tijdens de finale evenaarde IJsland met "Ég á Líf" lang dat resultaat niet. Eythor eindigde op een zeventiende plaats met 47 punten. Duitsland kon de inzending wel smaken en gaf acht punten die avond, het hoogste punt voor IJsland die avond. België gaf geen punten aan IJsland.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.