Wie wint er finale Dziesma 2014? [UPDATE]

In Letland is het vanavond tijd voor de grote finale van Dziesma 2014. Drie weken geleden werden de halve finales afgewerkt en dat bracht twaalf finalisten op. Die gaan vanavond strijden voor het gouden ticket naar het Eurovisie Songfestival 2014. In eerste instantie starten ze met twaalf, maar nadat alle liedjes zijn gebracht zullen de televoters en de jury drie kandidaten kiezen die het zullen opnemen in de superfinale. Daarna kiezen ze samen de winnaar van Dziesma 2014 en een nieuwse Letse vertegenwoordiger voor het Eurovisie Songfestival, binnenkort in het Deense Kopenhagen.

Finale Dziesma 2014
01. Ralfs Eilands & Valters Pūce - Revelation
02. Markus Riva - Lights On
03. Katrīna Bindere - Moment and Tomorrow
04. Dons - Pēdējā vēstule
05. Samanta Tīna - Stay
06. Niko - Here I Am Again
07. MyRadiantU - Going All the Way
08. Olga & Līgo - Saule riet
09. Aminata Savadogo - I Can Breathe
10. Aarzemniek - Cake To Bake
11. Eirošmits - If I Could (Get Away)
12. Katrine Lukins - You Are The Reason

[UPDATE 22:38] De drie superfinalisten zijn bekend in Letland. Nu zullen zij gaan strijden voor het Letse ticket naar het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Op volgorde van bekendmaking:

01. Dons - Pēdējā vēstule
02. Samanta Tīna - Stay
03. Aarzemniek - Cake To Bake

Vanaf 20:35 start de finale van ruim drie uur vanuit Ventspils. Eriks Loks en Nauris Brikmanis presenteren Dziesma 2014 op LTV. Ook Eurovision.tv zal de show uitzenden. Voor middernacht kennen we de winnaar. Letland is een deelnemend land van de eerste halve finale op dinsdag 6 mei 2014. 

Vorig jaar vertegenwoordigde PeR, een bekende groep in Letland, het land op het Eurovisie Songfestival. Ralf Eilands, zelf een deelnemer vanavond, maakte deel uit van de formatie en deed de eerste stagedive ooit op het Songfestival. Toch mocht het niet baten met het zwakke "Here We Go". Een allerlaatste plaats op het Eurovisie Songfestival was een feit. Ze eindigde in de halve finale met dertien punten: 7 van Georgië, 3 van IJsland, 2 van Macedonië en 1 van Zwitserland.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.