Andra Chansen in Melodifestivalen vanavond. [UPDATE]

Nu dat de vier voorrondes zijn geweest in Zweden is het vanavond tijd voor een laatste ultieme kans voor acht kandidaten. Zij kunnen vandaag nog de laatste twee plekken in de finale opeisen via de herkansingsronde of de zogenaamde Andra Chansen vanuit de Sparbanken Arena in Lidköping. Helena Paparizou, winnares van het Eurovisie Songfestival 2005 voor Griekenland, en alsook de Zweedse kandidaat van dat jaar, Martin Stenmarck, doen mee aan deze herkansingsronde. 

Herkansingsronde Melodifestivalen 2014
01. Ammotrack - Raise Your Hands
02. Linus Svenning - Bröder
03. J.E.M - Love Trigger
04. State of Drama - All We Are
05. Ellinore Holmer - En himmelsk sång
06. Martin Stenmarck - När änglarna går hem
07. Helena Paparizou - Survivor
08. Outtrigger - Echo

[UPDATE 21:20] Voor J.E.M., Ammotrack en Ellinore Holmer zit de herkansingsronde erop. Normaal zouden we de plaatsen van de drie eerste afvallers moeten weten, maar er was een technisch probleem. State of Drama viel op het laatste moment nog af. De duels zien er als volgt uit:

Duel 1: 01. Outtrigger - Echo VS 02. Helena Paparizou - Survivor
Duel 2: 01. Linus Svenning - Bröder VS 02. Martin Stenmarck - När änglarna går hem

Na de eerste ronde vallen er drie kandidaten af, dan gaan de lijnen terug open en valt er nog één kandidaten af. Nadien zullen er twee duels plaatsvinden tussen de vier overgebleven kandidaten. De winnaars van die duels gaan alsnog naar de finale. Enkel het Zweedse publiek zal de finalisten bepalen. De presentatie ligt in handen van Nour El-Refai en Anders Jansson. De uitzending vanuit Lidköping start om 20:00 op SVT 1, SVT World, YLE Fem en livestream. Zweden zit in de eerste halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.