Destination Copenhagen [1]: Hersi, Albanië

Nog 50 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Albanië, deelnemer van de eerste halve finale.

Hersi Matmuja is geboren op de eerste dag van februari in 1990. Al sinds haar kindertijd is ze bezig met muziek en nam ze ook al deel aan wedstrijden in Albanië en Macedonië. In 2005 raakte ze ook bij het publiek bekend toen ze deelnam aan het televisieprogramma Ethet e së Premtes Mbrëma. Daar haalde ze de top tien. In 2006 was Hersi zestien jaar oud en nam ze voor het eerst deel aan de preselectie voor het Eurovisie Songfestival. Ze werd toen tiende. Ook in 2010 (elfde plaats), 2011 (veertiende plaats) en 2012 (derde plaats) nam ze deel aan de preselectie in Albanië

Dit jaar nam ze opnieuw deel aan het lokaal gerenommeerde Festivali i Këngës. Tijdens de finale, die ze op 28 december 2013 mocht openen, zong ze het nummer "Zemërimi I Një Nate". Met 69 punten en 24 punten voorsprong op de eerste achtervolger won Matmuja voor het eerst Festivali i Këngës.

Voor het festival is het nummer vertaald naar het Engels en heet het lied "One Night's Anger". De tekst is van Jorgo Papingju en de muziek is afkomstig van Gentian Lako. Albanië komt uit als zesde in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.