Destination Copenhagen [3]: Dilara Kazimova, Azerbeidzjan

Nog 48 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee te winnen. Eén van die landen is Azerbeidzjan, deelnemer van de eerste halve finale.

Dilara Kazimova is geboren in de hoofdstad van Azerbeidzjan, Bakoe op 20 mei 1984. Als kind maakte ze kennis met vele muziekstijlen, van opera tot rock tot de tradionele Azerbeidzjaanse folk. Naast zingen is ze ook een actrice in films zoals Try Not to Breathe en Purgatory. Ook heeft ze al in musicals gespeeld. In 2008, bij het debuut van Azerbeidzjan, nam ze al eens deel aan de preselectie in de groep Unformal. Twee jaar later was ze een deel van het duo Milk&Kisses. Zowel in 2008 als 2010 eindigde Dilara op een tweede plaats en ging ze net niet naar de festivals in Belgrado en Oslo.

Dit jaar was ze één van de kandidaten van Böyük Sehne, de zoektocht naar de kandidaat voor Azerbeidzjan. Dilara viel meteen op en eindigde altijd bovenaan in de voorrondes. De finale op 2 maart met drie kandidaten en een internationale jury won ze. Daar zong ze "Alone", een nummer dat speciaal voor haar geschreven was en in eerste instantie ook naar het Eurovisie Songfestival kon gaan.

Het nummer werd echter te licht bevonden en op 16 maart kwam "Start A Fire" naar buiten. De tekst en muziek van "Start A Fire" is van het Zweedse trio Stefan Örn, Johan Kronlund en Alessandra Günthardt. Azerbeidzjan komt uit als achtste in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.